Έχοντας πάρει την απόφαση να προσέχει περισσότερο τον εαυτό της, η Garance Doré - ενώ ήταν στο Παρίσι- επισκέφθηκε τη δερματολόγο της έχοντας στο i-phone μια τεράστια λίστα με όλες τις ατέλειες που έβλεπε στο πρόσωπό της. Είχε βάλει ακόμη και tags σε φωτογραφία του προσώπου της. Η ίδια έγραψε στο blog της: «Δεν θα ποστάρω τη λίστα γιατί ακόμη νοιάζομαι λίγο για τη φήμη μου, όμως όχι τόσο πολύ για να καταφέρω να αντισταθώ στο να σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα: Στο μέτωπο, στη δεξιά επάνω μεριά 3 εκατοστά από το φρύδι, ένα μικρό σημάδι που φαίνεται μόνιμο.»

«Η δερματολόγος μου κοίταξε τη λίστα, κοίταξε το δέρμα μου και μου είπε: “Το δέρμα σου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι απλά εξαντλημένο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κόψεις το νερό.” Σχεδόν έβαλα τα κλάματα».

Η Garance μας λέει πως γνώριζε χρόνια ότι το νερό δεν κάνει καλό στο δέρμα, όμως αντιδρούσε προτιμώντας να είναι καθαρή. Περίμενε, όμως, πως κάποια στιγμή θα πλήρωνε την απερισκεψία της και το δέρμα της θα επαναστατούσε! Η δερματολόγος της έγραψε αμέτρητες λοσιόν και κρέμες προκειμένου να αποκτήσει το δέρμα των ονείρων της και η ίδια προσπαθεί σκληρά να εφαρμόζει όλους τους κανόνες περιγράφοντας πόσο δύσκολο είναι να κάνει ντους και να λούζει τα μαλλιά της χωρίς να ακουμπήσει το νερό το πρόσωπό της!

«Καμιά φορά υποτροπιάζω γιατί απλά δεν αντέχω! Βάζω το πρόσωπό μου κάτω από την πίεση του νερού και απολαμβάνω την αίσθηση με ένα χαζό χαμόγελο- εγκληματώ ενάντια στο δέρμα των ονείρων μου αλλά το λατρεύω! Έχεις δοκιμάσει ποτέ να κόψεις το νερό; Yπάρχει κάποια μέθοδος βελονισμού ή patch να βοηθήσει;».

Τώρα φταίω εγώ να αναρωτηθώ: συμβαίνει όντως κάτι περίεργο με το δέρμα της Garance ή μήπως αυτή η αποχή από το νερό είναι ο νέος χρυσός κανόνας στα high class beauty salons; Μέχρι να μάθω την απάντηση, ένα έχω να πω: Garance, χαλάρωσε. Είσαι τέλεια. Μας αγχώνεις!


Πηγή: Stylista.gr