Με χιόνια και παγετό «αποχαιρετά» ο Νοέμβριος. Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό, την Τρίτη με χιόνια στις πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ μέχρι το βράδυ ο παγετός θα έχει πλήξει και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου.

Καταιγίδες και πλημμύρες πρόκειται να σημειωθούν τη Τρίτης (29/11) σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων ,όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο newpost.gr , ενώ από Τρίτη έως Πέμπτη θα σημειωθούν σφοδροί άνεμοι στο Αιγαίο έως 10 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, την Τετάρτη(30/11) αναμένονται χιονοπτώσεις στα Κεντρικά και Νότια Ηπειρωτικά ενώ παράλληλα η θερμοκρασία πρόκειται να κάνει «βουτιά» μέχρι και στους -12 στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

«Άσπρη μέρα» ενδέχεται να δουν το πρωί της Τετάρτης και οι κάτοικοι στις ορεινές περιοχές της Αττικής και κυρίως των Βορείων προαστίων .

Από Τετάρτη βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά με τον Δεκέμβριο να κάνει ποδαρικό, φέρνοντας άνοδο της θερμοκρασίας.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι αρκετών περιοχών μετρούν τις «πληγές» τους μετά το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη χώρα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 33χρονου άντρα καθώς και εκτεταμένες ζημιές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της Ζακύνθου όπου η δυνατή βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή Κρυονέρι, ενώ «φούσκωσε» χείμαρρος και διεκόπη η κυκλοφορία στην γέφυρα «Ξιφίτα» στο δρόμο των Αμπελοκήπων.  

Λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία του νησιού παρέμειναν κλειστά την Δευτέρα , απόφαση που θα ισχύσει και τη αύριο Τρίτη.