Τέσσερις πρώην πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος βάλλουν κατά της νεοσύστατης Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων.

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι επίτιμοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος και Δημήτρης Κυριτσάκης,ο επίτιμος αρεοπαγίτης  Χαράλαμπος Αθανασίου και ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκής  εκφράζουν θλίψη  απογοήτευση και προβληματισμό για το νέο συνδικαλιστικό εγχείρημα . 

Καλούν μάλιστα όλους τους συναδέλφους τους να μην προσχωρήσουν στη νέα ένωση, θυμίζοντας πως «η βασική αρχή είναι «η ισχύς εν τη ενώσει» η οποία τηρήθηκε ως κόρη οφθαλμού κατά το παρελθόν».

Τέσσερις πρώην πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος βάλλουν κατά της νεοσύστατης Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων. Με κοινή ανακοίνωσή τους οι επίτιμοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος και Δημήτρης Κυριτσάκης,ο επίτιμος αρεοπαγίτης  Χαράλαμπος Αθανασίου και ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκής   εκφράζουν θλίψη  απογοήτευση και προβληματισμό για το νέο συνδικαλιστικό εγχείρημα . 

Καλούν μάλιστα όλους τους συναδέλφους τους να μην προσχωρήσουν στη νέα ένωση, θυμίζοντας πως «η βασική αρχή είναι «η ισχύς εν τη ενώσει» η οποία τηρήθηκε ως κόρη οφθαλμού κατά το παρελθόν».

Οι πρώην πρόεδροι εκφράζουν τη θλίψη τους για το γεγονός αυτό, την ανησυχία τους για την ενότητα και την περαιτέρω πορεία του δικαστικού και εισαγγελικού κλάδου και τον προβληματισμό τους για την σκοπιμότητα και τους στόχους αυτού του εγχειρήματος.

"Προ αυτής της καταστάσεως οι υπογράφοντες, υπό την πρότερη ιδιότητα μας ως Προέδρων της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Εισαγγελέων αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όσους από τους κ.κ. συναδέλφους δικαστές και εισαγγελείς προτίθενται να στελεχώσουν την υπό ίδρυση φερόμενη Ένωση και να τους υπενθυμίσουμε ότι η βασική αρχή, "η ισχύς εν τη ενώσει", τηρήθηκε ως κόρη οφθαλμού κατά το παρελθόν. Η ενότητα και η ενιαία και με σθένος υποστήριξη των θέσεων μας έφερε την Πολιτεία πλησίστια στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και την οδήγησαν να αποδεχτεί την οικονομική και θεσμική αναβάθμιση του. Να υπενθυμίσουμε επίσης το γνωστό τοις πάσι, ΄ότι τα ζητήματα του κλάδου είναι ίδια και αδιαίρετα για όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ανεξαρτήτως βαθμού και δικαιοδοσίας" επισημαίνουν οι πρώην πρόεδροι των ενώσεων στην επιστολή τους.

Και καταλήγουν πως "ο κατακερματισμός και η διαίρεση του κλάδου μόνο ΄βλαπτική για τους ταγούς της απονομής της Δικαιοσύνης θα είναι" και "ενδεχομένως να αποτελέσει και θρυαλλίδα διάσπασης και για άλλους βαθμούς δικαιοδοσίας".

Τέλος οι πρώην πρόεδροι των Ενώσεων υπενθυμίζουν πως στο παρελθόν παρόμοια προσπάθεια είχε αποτύχει και εκφράζουν την ελπίδα ότι οι πρώην συνάδελφοι τους δεν θα θελήσουν να επωμισθούν το βάρος και την ευθύνη της αποδυνάμωσης των "κραταιών και ευπροσώπων ενώσεων" τους.