Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του συνοριοφύλακα Κωνσταντίνου Βαγγελή, με αφορμή τον φρικτό θάνατο που βρήκε το 6χρονο προσφυγόπουλο στη Μόρια, την περασμένη εβδομάδα.

Ο συνοριοφύλακας υπηρέτησε στο νησί το περασμένο Φθινόπωρο και είχε δεθεί τόσο πολύ με τον 6χρονο που τον θεωρούσε ψυχοπαίδι του. Όταν έμαθε για τον θάνατό του από έκρηξη μπουκάλας υγραερίου, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook που συνοδεύονταν από ένα μικρό κείμενο που συγκλόνισε τους χρήστες του διαδικτύου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σε είχα συντροφιά μου δύο μήνες, με περίμενες να δεις αν έχω κάτι να σου φέρω, τρύπωνες στην αγκαλιά μου και έμενες εκεί».

Ο Κωνσταντίνος Βαγγελής ξεκίνησε την υπηρεσιακή του πορεία το 2000 από τα Ιωάννινα, έδειξε στους συναδέλφους του από νωρίς τις ευαισθησίες του σε θέματα μεταναστών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που βίωσαν την φρίκη του πολέμου και της μετανάστευσης. Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό του λογαριασμό και σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, η κίνησή του να αποχαιρετίσει με αυτό τον τρόπο «τον μικρό Άγγελο από το Ιράκ» όπως αναφέρει ο ίδιος, συγκίνησε ακόμη και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.