ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιάννης Μηλιός νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου - Τι απαντάει ο ίδιος

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2016, 20:28 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2016, 23:27
Ο Γιάννης Μηλιός νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου - Τι απαντάει ο ίδιος
Facebook Twitter Whatsapp

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, ορίζεται το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Νέα καθήκοντα αναλαμβάνει με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ

Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, δικηγόρος

Μέλη:  Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης

Λαμπρινουδάκης Βασίλης, ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ

Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια - κριτικός

Φωστέρη Μάρθα, κοινωνιολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ  

Ερηνάκης Νίκος, οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης

Σκεπτικό της απόφασης

Η γνωστή ρήξη μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και, ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων.

Τι απαντά ο Γιάννης Μηλιός

Τοποθέτηση για τα νέα του καθήκοντα ως νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, έκανε μέσωFacebook το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

«Ο πολιτισμός οφείλει να είναι το πνευματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που περνούν οι λαοί» σχολίασε ο κ. Μηλιός και τόνισε ότι το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου πρέπει να γίνει ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού.

Η ανάρτηση του Γιάννη Μηλιού

Ο πολιτισμός οφείλει να είναι το πνευματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που περνούν οι λαοί. Ο πολιτισμός χάραξε δρόμους για να περπατήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου πρέπει να γίνει ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού. Να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να πλησιάσει τους πολλούς και τις πολλές, να περπατήσει στις διεθνείς λεωφόρους, να λειτουργήσει ως πεδίο δημιουργικότητας αλλά και ανατρεπτικής σκέψης.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε με συλλογική δουλειά, με ηρεμία και σταθερά βήματα, με σχέδιο και προσανατολισμό, με έμπνευση και καινοτομία για να φέρουμε το Φεστιβάλ στη θέση που του αξίζει. Είναι η ώρα να κάνουμε πολλά βήματα εμπρός.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο νου, και σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν συμμετέχω στην κεντρική πολιτική και σε κομματικούς σχηματισμούς, αποδέχτηκα με χαρά να βοηθήσω από τη θέση του Προέδρου στην προσπάθεια του Φεστιβάλ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του. Η επιτυχία ωστόσο θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των πολλών. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

(Recording of the concert given in Athens by the New York Philharmonic under the direction of Dimimti Mitropoulos -1st Athens Festival/Orpheus hall- in October 1 and 2 1955, during the orchestra's tour in Europe).