current views are: 8

30 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:22

Συνεχίζεται η πυκνή χιονόπτωση στο Πήλιο – 35 εκατοστά το χιόνι στο χιονοδρομικό

Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στο Πήλιο, που έχει σκεπάσει όλο το κεντρικό Πήλιο, μέχρι και τα προάστια του Βόλου.

Δημοσίευση 08:22’

Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στο Πήλιο, που έχει σκεπάσει όλο το κεντρικό Πήλιο, μέχρι και τα προάστια του Βόλου.

Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στο Πήλιο, που έχει σκεπάσει όλο το κεντρικό Πήλιο, μέχρι και τα προάστια του Βόλου, ενώ έχουν ντυθεί στα λευκά, Ανω Βόλος, Ανακασιά και Αλλη Μεριά.

Στον Βόλο, η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς, ενώ πέφτει συνεχώς χιονόνερο.

Η πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά -και κυρίως στα Χάνια- έφθασε το ύψος του χιονιού πάνω από 30 εκατοστά, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο ξεπέρασε τα 35.

Η θερμοκρασία στην περιοχή παραμένει κάτω από το μηδέν και τα μηχανήματα αποχιονισμού ρίχνουν συνεχώς αλάτι και καθαρίζουν το οδικό δίκτυο για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στο κεντρικό Πήλιο.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, είπε ότι επιχειρούν συνεχώς 21 εκχιονιστικά στο Πήλιο και την ‘Οθρυ, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες τα αυτοκίνητα που κινούνται στην οδό Βόλου-Ζαγοράς από την Πορταριά και πάνω και μέχρι τη θέση Καράβωμα.

Το πρωί, λόγω της χιονόπτωσης, μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Λάρισας στο ύψος της Α΄Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ ανεκτέλεστα έμειναν πολλά δρομολόγια των Αστικών Γραμμών Βόλου προς τα χιονισμένα προάστια και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς ορεινά χωριά του Πηλίου.

Πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτούργησαν κυρίως σε χωριά του κεντρικού και νότιου Πηλίου.

Πυκνό χιόνι συνεχίζει να πέφτει και προς τα Κανάλια, την Κερασιά, τις Γλαφυρές και το Κεραμίδι, στα όρια με τη Λαρισα, αλλά και στην ‘Οθρυ, όπου στην Ανάβρα το χιόνι έφθασε τα 15 εκατοστά, αλλά ο δρόμος από τον Αλμυρό είναι ανοιχτός.

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν, τα ξημερώματα, από τη χιονόπτωση και στην Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, αλλά οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν με ρίψεις αλατιού και αποχιονισμό.

Πηγή ΦΩΤO: e-thessalia.gr


σχετικα αρθρα