Έντονα είναι τα προβλήματα στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και σε διάφορες περιοχές του νομού, από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται. Μάλιστα, αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε… ποτάμια, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε αυτοκίνητα.

Τα προβλήματα εστιάζονται στην περιοχή Γιόφυρο του Ηρακλείου, στη Φοινικιά, στους Μαλάδες, στον Άη Γιάννη Χωστό προς το Τσαλικάκι, στο Γάζι και στα Καλέσσα.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Γιόφυρο και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων.

Επίσης σε γεφυράκι που βρίσκεται κάτω από την εθνική οδό είχαν εγκλωβισθεί οδηγοί με τα ΙΧ. Άμεση ήταν επέμβαση των ΕΜΑΚ που κατάφεραν να απομακρύνουν τα οχήματα από το σημείο όπου είχαν ακινητοποιηθεί και να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς να βγουν με ασφάλεια.

Ακόμη σε διάφορα σημεία έχουν προκληθεί κατολισθήσεις ενώ την ίδια ώρα σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βρίσκονται η Πυροσβεστική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προβλήματα στους δρόμους των Χανιών

Προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις στα Χανιά.

Λόγω της βροχής, όσοι κινήθηκαν επέλεξαν για αυτό τα οχήματα τους με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα, ουρές και διπλοπαρκαρίσματα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Στην γέφυρα Βαμβακοπούλου και στη διασταύρωσή της με την εθνική οδό συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν και σε μέρος της εθνικής οδού από τον κόμβο Μουρνιών προς τον κόμβο Βαμβακοπούλου.

Στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων στο ύψος του Αγίου Φανουρίου αναφέρθηκαν μικρής έκτασης καταπτώσεις χωμάτων.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων, της αντιπεριφέρειας, η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτες ανάγκες

πηγή φωτό: zarpanews.gr