Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων στην Εισαγγελία Αθηνών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών στην περιοχή του Συντάγματος αλλά και στους γύρω δρόμους. Οπως επισημαίνει στο BHMA o αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αν. Βαρελάς, «οι ζημιές που αφορούν τη δημοτική περιουσία είναι εκτεταμένες και η προφυγή στη Δικαιοσύνη θα γίνει γιατί παράλληλα με όσους προκάλεσαν τις καταστροφές, υπάρχει ευθύνη του δημοσίου και της Πολτείας που όφειλε να λάβει μέτρα για να προφυλάξει την περιουσία του Δήμου, και των πολιτών».
 
Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της δήλωσης που είχε κάνει στο τελευταίο δημοτικό σύμβουλο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνηςσχετικά με το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο Δήμος αποζημίωση από το Δημόσιο για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 15ης Ιουνίου. «Προτίθεμαι να ζητήσω από τα αρμόδια υπουργεία να καλύψουν τη δαπάνη της αποκατάστασης των ζημιών. Εάν τυχόν αυτό δεν γίνει θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να στραφούμε και να διεκδικήσουμε αποζημίωση με αστική ευθύνη του Δημοσίου», είχε πει τότε ο κ. Καμίνης.
 

Πάντως, οι χθεσινές καταστροφές το κέντρο της πόλης δεν περιορίζονται μόνο στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους. Οπως τονίζει ο κ. Βαρελάς, φθάνουν ως το ύψος της οδού Λυκούργου, «στη νοητή γραμμή που περικλείει τς οδούς Μητροπόλεως, Καραγεώργη Σερβίας ως Αθηνάς». Πρόκειται για ζημιές σε δημοτικές τουαλέτες, κάδους, επιδαπέδια καλάθια, διαφημιστικές πινακίδες, ορθομαρμαρώσεις, για καταστροφές στα δυο καταστήματα - καφετέριες του δήμου εντός της πλατείας Συντάγματος, κ. ά.»
 

«Δεν φτάνει η οικονομική κρίση που βιώνουμε, έρχονται να προστεθούν και οι καταστροφές από επεισόδια», επισημαίνει ο κ. Βαρελάς. «Τα καταστήματα στην Αθήνα περνούν δύσκολες ώρες και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην πληρωμή δημοτικών τελών. Ο Δήμος Αθηναίων θα αντιμετωπίσει πρόβλημα».