current views are: 13

1 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:56

Τα δραματικά δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη στα Everest – Μάνα δυο παιδιών το θύμα

Τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στην  έκρηξη- τραγωδία με μια νεκρή και πέντε τραυματίες το πρωί της Πέμπτης στα Everest της πλατείας Βικτωρίας προσπαθούν να συλλέξουν οι άνδρες της πυροσβεστικής προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των αιτιών που προκάλεσαν την ισχυρότατη έκρηξη.

Δημοσίευση 14:56’

Τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στην  έκρηξη- τραγωδία με μια νεκρή και πέντε τραυματίες το πρωί της Πέμπτης στα Everest της πλατείας Βικτωρίας προσπαθούν να συλλέξουν οι άνδρες της πυροσβεστικής προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των αιτιών που προκάλεσαν την ισχυρότατη έκρηξη.

Τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στην  έκρηξη – τραγωδία με μια νεκρή και πέντε τραυματίες το πρωί της Πέμπτης στα Everest της πλατείας Βικτωρίας προσπαθούν να συλλέξουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των αιτιών που προκάλεσαν την ισχυρότατη έκρηξη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη, ένας ψυκτικός που πραγματοποιούσε εργασίες στο υπόγειο της επιχείρησης ανέβηκε στον κεντρικό χώρο του καταστήματος και είπε στους πελάτες και εργαζομένους να βγουν γρήγορα έξω.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε η έκρηξη. Η 38χρονη Βασιλική Παραστρατίδου που εκείνη την ώρα εργαζόταν στο υπόγειο δεν πρόλαβε να βγει με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο. Ήταν μητέρα δύο παιδιών και εργαζόταν στην εταιρία 15 χρόνια.

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής προσπαθούν να καταλάβουν τι έφταιξε και σημειώθηκε η έκρηξη καθώς  αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη φιαλών προπανίου που ήταν στην κουζίνα του ταχυφαγείου, ωστόσο οι υπεύθυνοι της επιχείρησης είπαν πως δεν χρησιμοποιούσαν φιάλες στην κουζίνα. Παράλληλα απομακρύνονται οι αρχικές εκτιμήσεις πως η έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες για το φυσικό αέριο, αφού η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής αναφέρει πως το ταχυφαγείο δεν χρησιμοποιούσε φυσικό αέριο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν πέντε άτομα, εκ των οποίων οι 4 είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι και έχουν μεταφερθεί στο «Γ. Γεννηματάς» ενώ ο πέμπτος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της για το συμβάν σημειώνει:

Με βαθιά οδύνη στην εταιρία  Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest  στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών. 

Το τραγικό θύμα, η  Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας. 

Η διοίκηση της εταιρείας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της. 

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος.

Υπουργείο Εργασίας: Το ΣΕΠΕ θα εξαντλήσει τα περιθώρια διερεύνησης της υπόθεσης

Τα συλλυπητήρια του στους οικείους της Βασιλικής Παραστατίδου εκφράζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παράλληλα, εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του ατυχήματος και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, όπου διαπιστωθούν παραβάσεις στην τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

«Το Σ.ΕΠ.Ε., ανταποκρινόμενο στο ρόλο του ως εγγυητής της εργατικής νομοθεσίας, θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα περιθώρια για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.


σχετικα αρθρα