current views are: 6

3 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση21:45

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αχαΐα

Σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Αχαΐα και αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής.

Δημοσίευση 21:45’

Σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Αχαΐα και αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής.

Σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Αχαΐα και αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής χθες το βράδυ, με τους σεισμολόγους ωστόσο να καθησυχάζουν.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.04 με επίκεντρο  στο Λεόντειο. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα πέντε χιλιόμετρα.

Σε ό,τι αφορά το επίκεντρο εντοπίζεται στα 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αιγίου και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

«Ήταν ιδιαιτέρως αισθητός, γιατί ήταν επιφανειακός» δήλωσε σχετικά, μιλώντας στο tempo24.gr, ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας: «Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας». Από την πλευρά του, ο Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε ακόμη πιο καθησυχαστικός, μιλώντας χθες στο βράδυ στην ΕΡΤ.

«Εγώ θα πω μία λέξη, ξεχάστε τον», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: Είναι σε ένα ρήγμα πολύ γνωστό, βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, το οποίο δεν έχει δυναμική για μεγαλύτερο σεισμό», συμπλήρωσε:

Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε και άλλος ένας σεισμός 2,9 στα 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αιγίου, αυτός έγινε πιο πολύ αισθητός στην Πάτρα, αλλά είναι δύο σεισμοί σε γνωστά ρήγματα και δεν εμπνέουν απολύτως καμία ανησυχία.


σχετικα αρθρα