current views are: 4

9 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:15

«Έσπασε» η απεργία στα πλοία στο Ιόνιο – Έκτακτα δρομολόγια σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

«Έσπασε» η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Δημοσίευση 08:15’

«Έσπασε» η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

«Έσπασε» η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν έκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι της Ζακύνθου και από τον Πόρο Κεφαλονιάς προς Κυλλήνη και αντίστοιχα από την Κυλλήνη προς τη Ζάκυνθο.

Ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις των εταιρειών IONIAN GROUP FERRIES και KEFALONIAN LINES που πραγματοποίησαν τα έκτακτα δρομολόγια με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, η απεργία συνεχίζεται. 

Σύμφωνα με τις εταιρείες, στόχος ήταν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες των νησιών.

Σημειώνεται ότι στις πέντε τα ξημερώματα αναχώρησε το «Νήσος Κεφαλονιά» από τον Πόρο Κεφαλονιάς με προορισμό την Κυλλήνη. Δρομολόγια πραγματοποίησε από την Ζάκυνθο στην Κυλλήνη πλοίο της IONIAN GROUP FERRIES.

Η ανακοίνωση της IONIAN GROUP για τη Ζάκυνθο

Η Κοινοπραξία IONIAN GROUP και οι Ζακυνθινοί ναυτικοί της, ενστερνίζονται την κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, ή έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν συνέπεια βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας.

Σύσσωμη η ομάδα της IONIAN GROUP με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας.

Από την Παρασκευή 09/12/2016 το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι.

Σεβόμαστε τον αγώνα των Ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει.
Είναι υποχρέωσή μας!

Μεταφορά προϊόντων με βάρκες στη Νάξο

Αμεση όμως ήταν η αντίδραση που είχαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου στο άκουσμα της νέας απεργίας των ναυτεργατών. Αποφάσισαν να ξεκινήσουν δρομολόγια με καΐκια προκειμένου να προμηθεύσουν με προϊόντα (γαλακτοκομικά) τα γύρω νησιά, καθώς τα ράφια των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ σε πολλά από αυτά έχουν αδειάσει.

Σε αναστολή της απεργίας και διάλογο, καλεί την ΠΝΟ, ο Κουρουμπλής

Τη αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με ανακοίνωσή του, έπειτα και από τη γραπτή δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου σχετικά με το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.

Ο κ. Κουρουμπλής καλεί επίσης τη διοίκηση της Πανελλήνια Ναυτικής Ομοσπονδίας να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου.

Η ανακοίνωση για το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές: www.inkefalonia.gr, www.imerazante.gr


σχετικα αρθρα