current views are: 6

9 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:12

Επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου ανάμεσα σε αγρότες και ναυτεργάτες – Έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ (Βίντεο)

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα ανάμεσα σε αγρότες και σε ναυτεργάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της εταιρείας ΑΝΕΚ.

Δημοσίευση 16:12’

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα ανάμεσα σε αγρότες και σε ναυτεργάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της εταιρείας ΑΝΕΚ.

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα ανάμεσα σε αγρότες και σε ναυτεργάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της εταιρείας ΑΝΕΚ.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι αγρότες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναχωρήσει ένα πλοίο, φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα, την ίδια ώρα που οι ναυτεργάτες προσπαθούν να διαφυλάξουν την απεργία τους. 

Οι αγρότες, που είχαν από νωρίς το απόγευμα στρατοπεδεύσει στο λιμάνι, ήθελαν να φορτώσει το πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα τους ώστε να αποπλεύσει για Πειραιά.

Αντίθετη ωστόσο άποψη έχουν οι ναυτεργάτες οι οποίοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να σπάσουν την απεργία.

Η κατάσταση έφτασε στα… άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο οπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την «αντίπαλη πλευρά» να απαντά με… ρίψεις νερού!

Την ίδια στιγμή, άγνωστοι άναψαν φωτιές στα εκδοτήρια εισιτηριών της ΑΝΕΚ, ενώ στο λιμάνι έκανε την εμφάνισή του και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς ένας αγροτοσυνδικαλιστής λιποθύμησε.

Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία της ΠΝΟ θα διαρκέσει μέχρι τις έξι το πρωί της Κυριακής, αν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση από την αυριανή συνεδρίαση της ΠΝΟ, ενώ τα προβλήματα ανεφοδιασμού έχουν, ήδη, αρχίσει να παρουσιάζονται στα νησιά.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, λίγο μετά το περιστατικό, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής συνέστησε ”υπομονή μέχρι αύριο το πρωί”, ενώ τόνισε ότι ”ελπίζει ότι θα πρυτανεύσει η λογική”. 

Όπως υπογράμμισε ”το πιο εύκολο πράγμα είναι να βάλω τους αγρότες να τσακωθούν με τους νησιώτες. Γίνεται μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν τα πράγματα”.

Πηγή φωτό: cretapost.gr


σχετικα αρθρα