current views are: 9

10 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:09

Έλληνας ισοβίτης ο πιστολέρο που αυτοκτόνησε στην πλατεία Θεάτρου (φωτό)

Πανικός επικράτησε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σημειώθηκε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και έναν Αλγερινό. Μάλιστα, ο αλλοδαπός αφού τραυμάτισε έναν αστυνομικό, αυτοκτόνησε.

Δημοσίευση 13:09’

Πανικός επικράτησε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σημειώθηκε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και έναν Αλγερινό. Μάλιστα, ο αλλοδαπός αφού τραυμάτισε έναν αστυνομικό, αυτοκτόνησε.

Έλληνας ισοβίτης ήταν τελικά ο πιστολέρο που σκόρπισε το πρωί τον πανικό στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγοντας πυρ εναντίον αστυνομικών και βάζοντας στη συνέχεια τέλος στη ζωή του. 

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως επρόκειτο για αλλοδαπό και συγκεκριμένα για Αλγερινό, τελικά όπως αποδείχθηκε ήταν Έλληνας γεννημμένος στην Κρήτη το 1978. Στις 6 Δεκεμβρίου ο δράστης παραβίασε άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου ήταν κρατούμενος.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία γυναίκας το 2004 σε αρτοποιείο στον Άγιο Δημήτριο, κατά τη διάρκεια ληστείας, ενώ σημειώνεται πως ήταν συμπαραστάτης όλων των διαμαρτυριών και των απεργιών πείνας των φυλακισμένων μέλων της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής 

Όλα άρχισαν στις 11:30, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταματούν για τυχαίο έλεγχο τον δράστη μέσα στη Βαρβάκειο αγορά, καθώς κινούταν ύποπτα. 

Ο δράστης αρχίζει να τρέχει και κατεβαίνοντας προς την πλατεία Θεάτρου αρίζει να πυροβολεί προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι ανταποδίδουν τα πυρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίζεται στο δεξί χέρι ένας αστυνομικός, ενώ ο δράστης κατευθύνεται σε ένα κτίριο στην πλατεία Θεάτρου και βάζει τέλος στη ζωή του με το όπλο του.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ο αστυνομικός που φέρει συντριπτικό κάταγμα στον δεξιό βραχίονα και διαμπερές τραύμα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Καμίνης: Είχα προειδοποιήσει

«Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Με αφορμή την αιματηρή συμπλοκή, ο κ.Καμίνης επεσήμανε ότι:

Το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ.


σχετικα αρθρα