Το αργότερο έως τον Φεβουάριο του 2017 σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας  να λειτουργήσουν τα 254  "Κέντρα Κοινότητας" που θα συσταθούν στους αντίστοιχους Δήμους όλης της χώρας αποτελώντας στην ουσία τα Κ.Ε.Π των φτωχών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων( άποροι, ΑμεΑ, ρομά, μετανάστες κλπ) καθώς μέσω αυτών θα πληροφορούνται, προσκομίζοντας απλώς το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους, σε ποιό πρόγραμμα κοινωνικής ενίσχυσης μπορούν να ενταχθούν, τι προνοιακά επιδόματα μπορούν να λαμβάνουν, όπως και τυχόν  κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και οι οποίες προβλέπονται σε ελληνικά η κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης της φτώχειας.

Ειδικότερα θα μπορούν να ενημερωθούν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που μπαίνει σε καθολική εφαρμοφή σε όλη τη χώρα από 1/1/2017,για τις ρυθμίσεις του νόμου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ θα μποροιύν να συμμετέχουν σε πολτικές απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ και σε προγράμματα  δια βίου μάθησης.

Στο πρόγραμμα δημιουργίας των "Κέντρων Κοινότητας" έχουν ήδη  δηλώσει συμμετοχή 70 δήμοι και όπως εκτιμάται μέχρι το τέλος Γενάρη θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι.184.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Εργασίας θα περοχωρήσει στην κάλυψη  μέσω ΑΣΕΠ 750 θέσεων προσωπικού το οποίο θα κληθεί,με  3ετή σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης ,να στελεχώσει τα παραπάνω "Κέντρα Κοινότητας".

Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί σύντομα επιπλέον μοριοδότηση θα δικαιούνται όσοι εργαζόμενοι έχουν σχετική εμπειρία έχοντας απασχοληθεί στο παρελθόν σε γραφεία  διαμεσολάβησης δήμων (για προνοιακά ζητήματα) και σε δομές φτώχειας.