current views are: 11

13 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:42

Σικάγο η Αθήνα: Έξαρση της εγκληματικότητας με δολοφονίες, ληστείες και τρομοκρατικά χτυπήματα

Κύμα βίας, με ένοπλες ληστείες, ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, έχουν καταγραφεί στο κέντρο της Αθήνας. Σε συνδυασμό, όμως,  με τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε δημόσια κτήρια

Δημοσίευση 09:42’

Κύμα βίας, με ένοπλες ληστείες, ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, έχουν καταγραφεί στο κέντρο της Αθήνας. Σε συνδυασμό, όμως,  με τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε δημόσια κτήρια

Κύμα βίας, με ένοπλες ληστείες, ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, έχουν καταγραφεί στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες. Σε συνδυασμό, όμως,  με τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε δημόσια κτήρια, έχουν δημιουργούν συνθήκες ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας, λίγες ημέρες πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, κλονίζοντας σοβαρά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Μάλιστα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία προειδοποιούσε πως «η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά».

Ένοπλες ληστείες 

Τον εφιάλτη έζησαν μέρα-μεσημέρι οι υπάλληλοι και οι πελάτες σουπερμάρκετ στην περιοχή των Εξαρχείων. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημάρι σε κατάστημα στην οδό Καλλιδρομίου όταν άγνωστοι υπό την απειλή όπλου , αφαίρεσαν χρήματα από τρία ταμεία και τράπηκαν σε φυγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ληστεία πραγματοποιήθηκε λίγα μετρά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Νωρίτερα, ένοπλοι πραγματοποίησαν ληστεία σε ανταλλακτήριο χρημάτων στον οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ανταλλακτηρίου, ενώ έφευγαν από το κατάστημα, με μια βαλίτσα στα χέρια, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή τους προσέγγισαν, τους απείλησαν τους πήραν την τσάντα. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν στον αέρα μια φορά για εκφοβισμό.

Αυτοκτόνησε μετά από πιστολίδι

Πιστολέρο σκόρπισε  τον πανικό στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγοντας πυρ εναντίον αστυνομικών και βάζοντας στη συνέχεια τέλος στη ζωή του. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως επρόκειτο για αλλοδαπό και συγκεκριμένα για Αλγερινό, τελικά όπως αποδείχθηκε ήταν Έλληνας γεννημμένος στην Κρήτη το 1978. Στις 6 Δεκεμβρίου ο δράστης παραβίασε άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου ήταν κρατούμενος.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία γυναίκας το 2004 σε αρτοποιείο στον Άγιο Δημήτριο, κατά τη διάρκεια ληστείας, ενώ σημειώνεται πως ήταν συμπαραστάτης όλων των διαμαρτυριών και των απεργιών πείνας των φυλακισμένων μέλων της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Όλα άρχισαν στις 11:30, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταματούν για τυχαίο έλεγχο τον δράστη μέσα στη Βαρβάκειο αγορά, καθώς κινούταν ύποπτα. 

Φονικό- μυστήριο τα ξημερώματα στην Πλατεία Αττικής

Έναν φόνο – μυστήριο καλούνται να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός από σφαίρα στη μέση του δρόμου στο κέντρο της Αθήνας. 

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας, ο οποίος έχει Αφγανική υπηκοότητα, βρέθηκε χτυπημένος με μια σφαίρα στο κεφάλι, κυριολεκτικά στη μέση της οδού Αδμήτου, στον αριθμό 19.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για φόνο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ενώ οι έρευνες για την ταυτότητα του άνδρα, αλλά και τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. 

Τρομοκρατικό χτυπήματα

Νέοι, άπειροι και άκρως αποφασισμένοι είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής οι άγνωστοι που τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό μέσα σε σακίδιο το οποίο άφησαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας. Οι δράστες προσέγγισαν ανενόχλητοι το υπουργείο Εργασίας με μοτοσυκλέτα. Ο συνοδηγός κατέβηκε από το όχημα και άφησε το σακίδιο με τα πέντε κιλά άνφο και δυναμίτιδας στα κάγκελα. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. 

 


σχετικα αρθρα