«Οι ριζικές αλλαγές που προτείνονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, η οποία χρηματοδοτεί τα Ιδρύματα και εμπιστεύεται τα παιδιά της», δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας. Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «ένα πανεπιστήμιο και ΤΕΙ ανοιχτό, που να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και στις ανάγκες της οικονομίας. Ένα πανεπιστήμιο και ΤΕΙ που να συνδέεται με όλο τον κόσμο» και τόνισε:

«Οι σημερινές αλλαγές έχουν στόχο αυτό το πανεπιστήμιο και αυτό το ΤΕΙ. Με καθηγητές οι οποίοι αξιολογούνται και είναι κοντά στα παιδιά. Με Πανεπιστήμια που αξιολογούνται και χρηματοδοτούνται με βάση τους στόχους και την επιτυχία τους. Με διοικήσεις οι οποίες λογοδοτούν και κρίνονται. Με κέντρα αριστείας, που θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και την επιστήμη».

«Τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα που θέλουμε πρέπει να απαντούν επίσης στις ανάγκες των φοιτητών, γιατί φοιτητής σημαίνει ότι δίνουμε στη νεολαία μας τη δυνατότητα στην πραγματική γνώση και ένα πτυχίο με πραγματικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας», κατέληξε η υπουργός.