current views are: 6

13 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:35

Καλλιάνος στο Νewpost: Χιόνια και παγωνιά απόψε στην Αττική

Ραγδαία πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες με ενίσχυση βοριάδων τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Δημοσίευση 16:35’

Ραγδαία πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες με ενίσχυση βοριάδων τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ώρες, με ενίσχυση των βοριάδων, τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος στο newpost, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τις χιονοπτώσεις είναι : Νοτιοανατολική Θεσσαλία Μαγνήσια, Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική και Ανατ. Φωκίδα ) Εύβοια και Βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Ενδεικτικά το υψόμετρο χιονοπτώσεων:

Αττική: Από αργά το βραδύ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα πάνω από τα 300 μέτρα,  μέγιστη θερμοκρασία στους 8 βαθμούς (Ενδέχεται να  χιονίσει στα Βόρεια Προάστια)

Μαγνήσια: Από τα 200 μέτρα και πάνω

Φθιώτιδα, Φωκίδα και Βοιωτία: από 300 μέτρα και πάνω

Εύβοια:  από τα 300 μέτρα και πάνω

Βορειοανατολική Πελοπόννησος: από τα 500 μέτρα και πάνω

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, από το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας δεν θα γλυτώσουν ούτε τα νησιά του Αιγαίου καθώς αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά των Κυκλάδων και στη Κρήτη πάνω από τα 700 μετρά  .

Να σημειωθεί ότι σε ορεινότερες περιοχές της Κεντρικής και Βορείας Ελλάδος η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους -8 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρός παγετός .

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας η βοριάδες στο Αιγαίο θα φθάνουν έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί της Τέταρτης.

Παρότι τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση από την Τετάρτη, ο κ. Καλλιάνος σημειώνει ότι το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα «μίνι ψυχρή εισβολή» η οποία θα φέρει χιονοπτώσεις σχεδόν στα ίδια  διαμερίσματα της χώρας ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο. 


σχετικα αρθρα