Οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στην Αθήνα δεν επηρεάζουν προς το παρόν τις κρατήσεις του ξένων τουριστών στην Ελλάδα, όπως εκτιμούν παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, υποστήριξε ο υφυπουργός τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.
Οι περισσότερες κρατήσεις για τα τουριστικά θέρετρα έχουν ήδη γίνει και δεν αναμένονται ακυρώσεις. Ωστόσο διευκρινίζουν ότι οι οδομαχίες και οι συγκρούσεις έχουν αρνητικές συνέπειες στην συνολική εικόνα της χώρας μακροπρόθεσμα και εκτιμούν ότι επιβάλλεται να επανεξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης και διαμαρτυρίας τους η Πολιτεία, οι διαμαρτυρόμενοι, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.

Αναφερόμενος συνολικά στην τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης είπε στο κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ότι αναμένεται αύξηση τόσο του αριθμού, όσο και των εσόδων.

"Αυτό έδειξαν και ο Απρίλιος και ο Μάιος, καθώς και οι υπάρχουσες κρατήσεις έως και το Νοέμβριο, γι' αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ένα πολύ καλό έτος, το οποίο θα θέσει τις βάσεις και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον", δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη, η Ελλάδα αναμένει εφέτος περισσότερους από 650.000 τουρίστες από τη Ρωσία. "Το 2009 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 160-170 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες, το 2010 ήρθαν ήδη 380.000 και φέτος, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, αναμένουμε από τη Ρωσία 650.000 και πλέον", είπε ο κ. Νικητιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια δεν επηρεάζουν τα τουριστικά θέρετρα, που επιλέγουν οι Ρώσοι τουρίστες.

"Η Ελλάδα είναι μία χώρα, που παρέχει εξαιρετικό τουριστικό προϊόν και αυτό δεν πρέπει να αμαυρωθεί με κανέναν τρόπο", δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις επιπτώσεις των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας για τον τουρισμό.

"Ο τουρισμός είναι ένα κομβικό σημείο της ανάπτυξης, που αφορά κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε ελληνική οικογένεια. Γι΄αυτό το λόγο, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, αυτή τη στιγμή. Είναι λάθος και δικό μας και όσων από το εξωτερικό επικεντρώνονται σε ορισμένα θλιβερά γεγονότα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

"Καμιά φορά όταν μιλάμε για επιχειρήσεις, σκεφτόμαστε κάποιους μεγάλους επιχειρηματίες. Εδώ μιλάμε για έναν κλάδο, ο οποίος αφορά τον καθένα μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όποιες ενέργειες κάνουμε αυτή τη στιγμή, επηρεάζουν κάθε ελληνική οικογένεια", υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η ψυχραιμία αυτή την ώρα και να κοιτάξουμε μπροστά.