current views are: 3

15 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:19

Μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων κατά των περικοπών (Βίντεο και φωτό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσίευση 16:19’

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ώρα που εντός της Βουλή ψηφίστηκε ο μποναμάς των πρωθυπουργού για το έκτακτο βοήθημα των συνταξιούχων, εκτός κυριαρχεί αναβρασμός από τα συλλαλητήρια που διεξάγονται ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης  για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης.

Πλήθος κόσμου,κρατώντας ψεύτικα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το Μαξίμου, τρεις κλούβες της αστυνομίας στην Ηρώδου Αττικού, τους παρεμπόδισαν, ωστόσο έπειτα από συζητήσεις των δυο πλευρών , οι κλούβες υποχώρησαν.

Φτάνοντας στο Μαξίμου, οκταμελή ομάδα βρέθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ζητώντας τους συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ο κ.Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στον κ.Τσίπρα και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα τους δώσει την τελική απάντηση.

Ο κ.Κουμπούρης τόνισε ότι μέχρι τότε οι συνταξιούχοι παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την μόνιμη επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ , τη μη κατάργηση του ΕΚΑΣ και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν χάσει με τις περικοπές στις συντάξεις όλα αυτά τα χρόνια.

 

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει πλήθος κόσμου, ενώ  έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στα πανό τους, οι συνταξιούχοι γράφουν ανάμεσα σε άλλα «φτάνει η κοροϊδία, δεν αντέχουμε άλλο», «απαιτούμε αποκατάσταση των συντάξεών μας». 


σχετικα αρθρα