Αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου η δίκη του Π. Ψωμιάδη


Σε αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της πλαστής εγγυητικής επιστολής του προέδρου του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η δίκη, η οποία αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου, αφορούσε στην πλαστή εγγυητική επιστολή, για ποσό περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει τον Σεπτέβριο του 2009 ο κ. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, προσπαθώντας να κρύψει την κακή οικονομική κατάσταση της ασφαλιστικής εταιρείας του Ομίλου του. Η υπόθεση είχε ερευνηθεί τότε από την Δικαιοσύνη και είχε καταλήξει στην απαγγελία κατηγορίας για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

    Συγκατηγορούμενος του Παύλου Ψωμιάδη είναι ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, Α. Λοϊζος, στο πρόσωπο του οποίου αναβλήθηκε σήμερα η δίκη. Το δικαστήριο δέχθηκε τη θέση της υπεράσπισης για μη νόμιμη κλήτευσή του.

    Η δίκη είχε προσδιοριστεί την περασμένη Παρασκευή και είχε διακοπεί για σήμερα, καθώς η υπεράσπιση του κ. Ψωμιάδη είχε επικαλεστεί πρόβλημα υγείας του κατηγορούμενου επιχειρηματία, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της απάτης σε βάρος ασφαλισμένων και επενδυτών της ΑΣΠΙΔΑΣ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο