Σε αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της πλαστής εγγυητικής επιστολής του προέδρου του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η δίκη, η οποία αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου, αφορούσε στην πλαστή εγγυητική επιστολή, για ποσό περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει τον Σεπτέβριο του 2009 ο κ. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, προσπαθώντας να κρύψει την κακή οικονομική κατάσταση της ασφαλιστικής εταιρείας του Ομίλου του. Η υπόθεση είχε ερευνηθεί τότε από την Δικαιοσύνη και είχε καταλήξει στην απαγγελία κατηγορίας για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

    Συγκατηγορούμενος του Παύλου Ψωμιάδη είναι ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, Α. Λοϊζος, στο πρόσωπο του οποίου αναβλήθηκε σήμερα η δίκη. Το δικαστήριο δέχθηκε τη θέση της υπεράσπισης για μη νόμιμη κλήτευσή του.

    Η δίκη είχε προσδιοριστεί την περασμένη Παρασκευή και είχε διακοπεί για σήμερα, καθώς η υπεράσπιση του κ. Ψωμιάδη είχε επικαλεστεί πρόβλημα υγείας του κατηγορούμενου επιχειρηματία, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της απάτης σε βάρος ασφαλισμένων και επενδυτών της ΑΣΠΙΔΑΣ.