current views are: 6

16 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση20:57

Στον «πάγο» η Ελλάδα – Τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Αττική

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και  χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Δημοσίευση 20:57’

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και  χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο του Γιάννη Καλλιάνου, από σήμερα Παρασκευή θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στην Θεσσαλία, την κέντρο-ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τα ενδεικτικά υψόμετρα χιονοπτώσεων θα κυμαίνονται από τα 350-400 μέτρα και υψηλότερα στις παραπάνω περιοχές, χωρίς να αποκλείεται τοπικά να χιονίσει και χαμηλότερα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω του εγκλωβισμού ψυχρών αερίων μαζών όλες αυτές τις ημέρες, κυρίως στις κλειστές λεκάνες ή στις πεδιάδες της ηπειρωτικής χώρας, με την έλευση του χαμηλού από την ερχόμενη Τρίτη (κυρίως στα κεντρικά και βόρεια) θα υπάρξουν περιοχές που αρχικά θα χιονίσει πυκνά ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και εν συνεχεία με την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω των νοτιάδων θα το “γυρίσει” σε βροχή.

Κυριακή και Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και  άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ από την Τρίτη αναμένονται νοτιάδες και ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει πάρα πολλές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες έως και την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή.

Χιόνια στην Αττική

Στα «λευκά» αναμένεται να ντυθούν αρκετές περιοχές εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πιο αναλυτικά, τις επόμενες ώρες πρόκειται να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε  Πάρνηθα, Πεντέλη Κιθαιρώνα και πρόσκαιρα στον Υμηττό, ενώ δεν αποκλείεται το Σάββατο να χιονίσει και στα Βόρεια προάστια .

Θερμαινόμενοι χώροι όλο το Σαββατοκύριακο για τους άστεγους

Την ίδια ώρα, ο δήμος Αθηναίων προχώρησε στη λήψη μέτρων προστασίας των αδύναμων ομάδων, ενημερώνοντας για τους δύο θερμαινόμενους χώρους που διατίθενται για τους άστεγους. Πρόκειται για τη Λέσχη Φιλίας (Αγ. Παύλου, οδός Μαμούρη & Δύμης) και στην αίθουσα 4ης Δημοτικής Κοινότητας, (οδός Λένορμαν και Αλεξάνδρειας 35)

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) με δύο ομάδες δράσεις, σε 24ωρη επιφυλακή, θα μοιράζει στους άστεγους ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα και θα εφοδιάζει τους θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

Τέλος ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συνδρομή των πολιτών για έκτακτα περιστατικά στις τηλεφωνικές γραμμές: 210 5246515 – 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595.


σχετικα αρθρα