Σε συμβολική συγκέντρωση, με ολιγόωρη κατάληψη της Διεύθυνσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 9.30 έως και τις 11 το πρωί, προχώρησαν το προεδρείο και μέλη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν. Σε σχετική επιστολή που κατέθεσαν στον διευθυντή Αργύρη Γαλάνη, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει επίτηδες τα ΣΕΠΕ στην τύχη τους, ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ελέγχους. Αιχμές αφήνουν και για τις ελεγκτικές αρχές, οι οποίες - όπως υποστηρίζουν - αδιαφορούν για τις παρανομίες που γνωρίζουν ότι διαπράττονται σε βάρος των εργαζομένων.

«Απλήρωτοι εργαζόμενοι, ανασφάλιστη εργασία εκατομμυρίων ωρών και επικίνδυνα φορτηγά», είναι η κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΜ Ευάγγελος Πλαστηράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαλάνης μας επισήμανε - μεταξύ άλλων - ότι από τους 636 επιθεωρητές που έπρεπε να απασχολούνται στα ΣΕΠΕ, αυτοί ανέρχονται μόλις σε 350 και ανέφερε πως οι τελευταίες αλλαγές στην εργατική νομοθεσία δυσκολεύουν σημαντικά το έργο των επιθεωρητών.