Πρόσκληση στους πρυτάνεις για να συναντηθούν και να συνομιλήσουν για τα θέματα του νέου Νόμου-Πλαίσιου, που παρουσιάζεται την ερχόμενη εβδομάδα, απηύθυνε σήμερα, Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας,Αννα Διαμαντοπούλου. Έκκληση για συναίνεση από την υπουργο. Η κυρία Διαμαντοπούλου ανακοινώνει ακόμη ότι θα στείλει την Δευτέρα το προσχέδιο του νέου Νόμου στους πρυτάνεις και υπογραμμίζει ότι το κείμενο που θα δώσει «είναι το μόνο έγκυρο κείμενο επί του οποίου πρέπει να γίνει συζήτηση και παρατηρήσεις»

Με επιστολή της στον Πρόεδρο της Συνόδου των Πρυτάνεων, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, απευθύνει συγκεκριμένα πρόσκληση για συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με θέμα την πρόταση Νόμου για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.


Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου , μιλώντας σε εκδήλωση για «Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση»  στο υπουργείο Παιδείας, αναφέρθηκε  στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απευθύνοντας έκκληση για συναίνεση.

πως ανέφερε, «η Ανώτατη Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, είναι η ατμομηχανή μιας χώρας και χρειάζεται να απεγκλωβιστούν δυνάμεις. Σήμερα μιλούμε για μία διαφορετική προσέγγιση στο σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής, που είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει αλλαγές στη σκέψη μας, στις δομές μας, στον τρόπο εφαρμογής των πολιτικών μας. Εάν συμφωνήσουμε ότι η οικονομία είναι πραγματικά η σπονδυλική στήλη της λειτουργίας μιας χώρας, η Παιδεία είναι το μυαλό και η ψυχή. Μέχρι τώρα στη χώρα μας δεν επιτύχαμε μεγάλες συναινέσεις στην οικονομία. Θέλω να ελπίζω και καλώ όλα τα κόμματα και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξουν μια διαφορετική λογική στο χώρο της Παιδείας, γιατί εδώ οι συναινέσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες, αναγκαίες και διασφαλίζουν την υλοποίηση πολιτικών που πραγματικά πρέπει να αλλάξουν τη χώρα».

Πηγή: tovima.gr - ΑΠΕ