Η Κέα ή Τζια είναι αγαπημένος προορισμός πολλών Αθηναίων, ιδιοκτητών σκαφών και όχι μόνο. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική, στο δυτικότερο σημείο των Κυκλάδων και αυτό την καθιστά πολυσύχναστη όλο το χρόνο. Η Κέα είναι ένα νησί με πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Περπατώντας στα μονοπάτια του νησιού ανακαλύπτει κανείς τα όμορφα δάση της Βασιλικής δρυός, από τα ελάχιστα που έχουν μείνει στο Αιγαίο. Τα άφθονα νερά της υποβοηθούν την πλούσια βλάστηση του νησιού και έτσι μπορεί κανείς να θαυμάσει το απόλυτο πράσινο που κατακλύζει το νησί της Κέας. Γιατί να πας: Aπέχει μόλις 40 μίλια από τον Πειραιά και 16 μίλια από το Λαύριο. Εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου και σε περίπου 1 ώρα βρίσκεστε στο νησί της Κέας. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν και ν' ανακαλύψουν τα μοναδικά φυτά που φύονται στο νησί. Οι λάτρεις της διασκέδασης θα απολαύσουν μικρά και ήσυχα μπαράκια ενώ το νησί φημίζεται για την ποιότητα των τουριστών του.


Που να μείνεις: Στο PORTO KEA SUITES (Τηλέφωνο: 22880-22870-1,  portokea-suites.com), στο BRILLANTE (Τηλέφωνο: 22880-22685-6, www.hotelbrillante.gr) ή στο KEA HOLIDAYS( Τηλέφωνο: 22880-21241, www.keaholidays.gr)

Που να φας: Σε όλο το νησί θα βρεις φρεσκότατο ψάρι. Αξίζει να δοκιμάσετε θαλασσινά στον «Αρίστο», ψαροταβέρνα γνωστή ως το κοσμικό στέκι της περιοχής ενώ τα «Λαγουδέρα» είναι ότι
καλύτερο για τους λάτρεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.


Παραλίες:   Ο όρμος Οτζιάς διαθέτει τη μεγαλύτερη παραλία της Κέας. Όμορφες παραλίες με χρυσές αμμουδιές όπως ο Κούνδουρος, ο Άγιος Αιμιλιανός, το Καμπί, το Λιπαρό, το Μπούρι, το Φρέαρ, η Χιλιομοδού, η Παναγίτσα και τα Λιγιά είναι τα στολίδια του νησιού. Οι «Ποσειδώνιες» είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού. Καλύπτουν μεγάλες υποθαλάσσιες εκτάσεις στο βυθό του νησιού, και χαρίζουν ένα υπέροχο θέαμα.

EXTRA

Στο παραθαλάσσιο μέρος του νησιού σχηματίζονται μικροί όρμοι, ακρωτήρια με όμορφες αμμουδιές και θαλάσσια σπήλαια. Το κάστρο δεσπόζει στην κορυφή του νησιού χαρίζοντας υπέροχη θέα στους επισκέπτες του. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Ιουλίδα η οποία ξεχωρίζει για τους ανεμόμυλους της. Από κει μπορείτε να ακολουθήσετε μονοπάτια για να εξερευνήσετε τις ομορφιές του νησιού.