current views are: 7

23 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση21:13

Γνωστός επιχειρηματίας καταγγέλλει: Απαλλοτριώνουν παράνομα κτήμα μου στη Σαντορίνη

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη με την διαμάχη των τοπικών αρχών και του επιχειρηματία Γιάννη Βάλβη, με αφορμή την χρήση ενός κτήματος του 75 στρεμμάτων στο νησί. 

Δημοσίευση 21:13’

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη με την διαμάχη των τοπικών αρχών και του επιχειρηματία Γιάννη Βάλβη, με αφορμή την χρήση ενός κτήματος του 75 στρεμμάτων στο νησί. 

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη με την διαμάχη των τοπικών αρχών και του επιχειρηματία Γιάννη Βάλβη, με αφορμή την χρήση ενός κτήματος του 75 στρεμμάτων στο νησί.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ρουμανία, εκθέτει την δική του πλευρά των γεγονότων, στην πρόσπάθειά του να συμβάλει σε γόνιμο διάλογο και στην επίλυση του ζητήματος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ”την απουσία μου από την Ελλάδα εκμεταλλεύθηκαν διάφοροι επιτήδειοι, αναπαράγοντας ανεύθυνα φήμες και ψεύδη, κατακλύζοντας τελικώς ιστοσελίδες και έντυπα με τερατολογίες περί (τάχα) απόπειρας μου κατασκευής υπόγειας ξενοδοχειακής μονάδος άνευ αδείας και (τάχα) επιβαρύνσεως του φυσικού περιβάλλοντος της Βλυχάδας Σαντορίνης.

Οι προεργασίες εταιρίας συμφερόντων μου για την υλοποίηση νομίμου άδειας οικοδομής κατοικίας, χρησιμοποιήθηκαν από διαφόρους κύκλους και «ομάδες πιέσεως» ως πολιορκητικός κριός για να «βιασθεί» η περιουσία μου και να ξεκινήσει ήδη να γίνεται λόγος για αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτήματος μου, και μάλιστα τελικώς και από επίσημα χείλη: στις 29-11-2016 ο Αξιότιμος Δήμαρχος Σαντορίνης σε επίσημη συνέντευξη του έδωσε το έναυσμα «Να κάνουμε τη Βλυχάδα Εθνικό Πάρκο»!

́Όπως είναι προφανές εκ των ανωτέρω το ό,τι κανείς δεν ζήτησε την άποψη μου για το θέμα μόνο τυχαίο δεν είναι! Αντιθέτως, ας μου επιτραπεί να το θεωρήσω σκόπιμο.

Όμως ακόμη και ευρισκόμενος στη Ρουμανία ταυτόχρονα τυγχάνω ενεστώς στη Βλυχάδα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με «δείρει».

Διατηρώ γόνιμο αντίλογο, αποδεικτικά στοιχεία και επιχειρήματα: 

Α. Η υφιστάμενη ΖΟΕ 2012 προστατεύει τη Βλυχάδα και τη μοναδικότητα της με την απαγόρευση κατασκευών σε απόσταση μικροτέρα των 150 μέτρων από τον αιγιαλό,

Β. Η επένδυση μας στην περιοχή έχει αυτοσκοπό την ανάδειξη του φυσικού τοπίου και περιβάλλοντος του. Η υποβάθμιση αυτού μόνο ζημία δημιουργεί στα συμφέροντα μας,

Γ. Η νόμιμη Πολεοδομική μας Άδεια δεν θα καταλυθεί επειδή κάποιοι θεωρούν πως είναι αντίθετη στα οικονομικά τους συμφέροντα, ούτε θα ανεχθούμε την αθέμιτη τροπή της περιουσίας μας σε πάρκο διαφόρων ξενοδόχων,

Δ. Οι «συντεχνίες» και οι «κλίκες» δεν είναι δυνατόν να νικήσουν τη νομιμότητα με όψιμες και προσχηματικές περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες όταν επί σειρά δεκαετιών ουδέν έπραξαν για την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού,

Ε. Οι εμμονές και ψυχώσεις για εξαφάνιση κάθε τι νέου, ευοίωνου και ελπιδοφόρου στη Σαντορίνη δεν πρέπει να είναι πλέον ανεκτές,

Στ. Ο Δονκιχωτικισμός διαττόντων αστέρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αντιμετωπίζεται με συμπάθεια, αλλά πρέπει να θέσουμε όρια σε αυτόν όταν πλέον ρέπει στο να παρασιτεί εις βάρους της υγιούς επιχειρηματικότητας και της προσπάθειας αναπτύξεως της περιφέρειας. H Σαντορίνη, ακατέργαστο χωροταξικά διαμάντι, έχει σοβαρά προβλήματα που οριοθετούν επικίνδυνα κἀθε σοβαρή δραστηριότητα. Η προτεινόμενη ῞κρατικοποίηση῞της Βλυχάδας είναι ταυτόσημη με την διατήρηση των κατεστραμμένων δρόμων, παράνομων σημάνσεων ενός συγκοινωνιακού δικτύου που υποφέρει , είναι ταυτόσημη με τους  ανύπαρκτους φωτισμούς, με την έλλειψη κάθε μορφής πράσινης ενέργειας, με την ύπαρξη του χειρότερου αεροδρομίου στην Ελλάδα, με την ανυπαρξία διαχείρισης σκουπιδιών, πράγματα που ουσιαστικά σημαίνουν το «βάλτωμα» και τελικά τον περιορισμό και το τέλος των εργασιών πολλών επαγγελματικών κλάδων.

Είμαι Έλλην της Διασποράς (άλλη Ελλάδα αυτή;) τρίτης γενιάς και 2 φορές Σαντορινιός (από τον πατέρα του πατέρα μου Ιωάννη Σπέη ΒΑΛΒΗ, Εμπόριον, και από την μάνα της μάνας μου Σμαράγδα ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ, Πύργος).

Είμαι εδώ, είμαι παρών, είμαι τμήμα του ανθρώπινου πόρου της Βλυχάδας, έχω στην ψυχή μου τη Σαντορίνη και έχω προτάσεις και θέσεις εποικοδομητικές.

Πάλεψα εκτός Ελλάδος με αυτάρκεια και ταπεινότητα, υπέρμαχος του αυθεντικού και φυσικού, με αποδείξιμες εταιρικές συμπεριφορές περιβαλλοντολογικής και οικολογικής ευθύνης (βιολογικές καλλιέργειες δημητριακών, βιολογικά προϊόντα LaDorna, μεταλλικά νερά χωρίς ίχνη  νιτρικών AQUA Carpatica, κτλ). Είμαι συνδεδεμένος με ομφάλιο λώρο με τη Βλυχάδα, λαμβάνω πνευματική τροφή από αυτήν και τις μεταφέρω την τεχνογνωσία και το όραμα μου.

Σας καλώ σε ανοικτό διάλογο και αναμένω να διαχειριστείτε το θέμα με τον πλουραλισμό που επιβάλει ο θεσμικός σας ρόλος”.


σχετικα αρθρα