ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Δραματική διάσωση ναυτικών από πλοίο

Δημοσίευση 24 Δεκεμβρίου 2016, 15:38 / Ανανεώθηκε 24 Δεκεμβρίου 2016, 19:16
Συγκλονιστικό βίντεο: Δραματική διάσωση ναυτικών από πλοίο
Facebook Twitter Whatsapp

Δραματική διάσωση εννέα ναυτικών που επέβαιναν σε φορτηγό πλοίο καταγράφει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δραματική διάσωση εννέα ναυτικών που επέβαιναν σε φορτηγό πλοίο καταγράφει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε αυτό φαίνεται η διάσωση των ναυτικών την τελευταία στιγμή, πριν η θάλασσα καταπιεί» ολόκληρο το καράβι. Οι εικόνες δείχνουν τα φουρτουνιασμένα κύματα να έχουν σκεπάσει σχεδόν ολόκληρο το πλοίο. Μόνο η γέφυρα παραμένει πάνω από την επιφάνεια, ενώ στο κατάστρωμα έχουν ανέβει οι ναυτικοί φορώντας τα πορτοκαλί σωσίβια και περιμένουν να σωθούν.

Το ελικόπτερο τύπου S70B, Aegean Hawk του ΠΝ έχει πλησιάσει κατά το δυνατόν περισσότερο και τραβά τους άντρες στον αέρα για να τους σώσει.

Η επιχείρηση κράτησε από τις 6 το πρωί έως τις 8:20 και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης δυσκολίας, καθώς το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου

Το φορτηγό πλοίο Cabrera με σημαία Αντίγκουα προσάραξε στις βόρειες ακτές της Άνδρου τα ξημερώματα. Τα 9 μέλη του πληρώματος ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να το εγκαταλείψουν και τελικά όλοι μεταφέρθηκαν στο Κοτρώνι Μαραθώνα. 

Στη συνέχεια δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και οι υπόλοιποι στο «Σισμανόγλειο».

Το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου βρίσκεται μέσα στο νερό με κλίση 45 μοιρών. Στο σημείο έφθασαν το απόγευμα τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες (άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ) δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε προσέγγιση στο πλοίο .

Με το αυριανό φως της ημέρας και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει νέα επιχείρηση, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου ή σε εισροή υδάτων από κάποιο ρήγμα. Το «cabrera» που μεταφέρει πιθανότατα στις δεξαμενές του 70 τόνους καύσιμα, είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.