Ζητήματα που αφορούν στα οικονομικά των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής δεύτερης ημέρας της 67ης Συνόδου των Πρυτάνεων και προς την κατεύθυνση αυτή κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες αφορούσαν και την πράσινη ενέργεια. Στην Αγριά Βόλου, όπου διεξάγεται η Σύνοδος, έφθασαν με λεωφορεία από τον Βόλο, 100 και πλέον φοιτητές από τον χώρο του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία των οποίων επέδωσε ψήφισμα στους πρυτάνεις, με το οποίο καταδικάζεται ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Έντονη ήταν και η παρουσία των ΜΑΤ, χωρίς όμως να δημιουργηθούν επεισόδια.

Η Σύνοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, με την έκδοση ψηφισμάτων, τα οποία θα κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση που κινήθηκαν και χθες οι τοποθετήσεις των Πρυτάνεων.

Σημειώνεται ότι καταδίκασαν τον νέο νόμο πλαίσιο, τον χαρακτήρισαν, «ένα χαμηλής ακαδημαϊκής στάθμης νομοθέτημα» και έθεσαν θέμα συνταγματικότητας, ενώ οι εργαζόμενοι ζήτησαν αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων. Όπως τονίστηκε, «ο Νόμος είναι καταστροφικός και αλλάζει τη δομή των πανεπιστημίων, εισάγοντας επιχειρηματικά κριτήρια.» Ενώ δυσμενώς σχολιάστηκε και η απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας από την Σύνοδο, με τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Γιάννη Μυλόπουλο, να κατηγορεί την υπουργό Παιδείας ότι "φυγομαχεί".