Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ονοματοδοσίας σε οδό στην περιοχή του Εσταυρωμένου στη μνήμη του αδικοχαμένου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, Γιώργου Βασιλάκη υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, από τρομοκρατικό χτύπημα. Παρόντες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο δήμαρχος Ηρακλέιου Γιάννης Κουράκης, βουλευτές, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Χρήστος Φωτόπουλος, ο πατέρας και ο γιός του αδικοχαμένου Βασιλάκη και πλήθος αστυνομικών, που βρέθηκαν στην περιοχή του Εσταυρωμένου για να αποδώσουν τιμή στον εκλιπόντα συνάδελφό τους.

Το αίτημα για την οματοδοσία υπέβαλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στο δήμο Ηρακλείου, ο οποίος αποδέχθηκε να λάβει η οδός το όνομα του Κρητικού υπασπιστή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνας επεσήμανε ότι ο Βασιλάκης τίμησε το σώμα της Αστυνομίας και δολοφονήθηκε βάναυσα απ΄ όσους νομίζουν ότι μπορούν με την τυφλή βία να διακόψουν τη δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Ματαιοπονούν, τόνισε ο κ. Οθωνας

Η σημερινή τελετή, για όλους εμάς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία, ανέφερε ο κ. Οικονόμου, αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Εκτός της αποδιδόμενης τιμής στον ήρωα Γιώργο Βασιλάκη αποτελεί και έμπρακτη αναγνώριση από την κοινωνία, της προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού στην πατρίδα, στην κοινωνία, στον πολίτη.

Τελετές σαν την σημερινή τόνισε, ενισχύουν το ηθικό μας και αναδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης μας να ανταποκριθούμε στο θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Επίσης μίλησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που αναφέρθηκε στον Γ. Βασιλάκη επισημαίνοντας πως τίμησε την ΕΛΑΣ καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος που τόνισε ότι η απόφαση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά έκφραση αναγνώρισης συνολικά της προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού και ως τέτοια μας οπλίζει με δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με στόχο τη δικαίωση των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη αναφέρθηκε στις αντιξοότητες του αστυνομικού λειτουργήματος και στην ελλειμματική πολιτική ασφαλείας, με αποτέλεσμα από τον αδιάκοπο πόλεμο με την εγκληματικότητα και την ανομία να μακραίνει διαρκώς ο κατάλογος των θυμάτων αστυνομικών και συμπολιτών μας