Αξίζει τον κόπο κάθε χρονιά να σας καταβάλλει τόσο πολύ το άγχος για το πώς είναι το σώμα σας στην παραλία και το αποτέλεσμα της τελευταίας στιγμής και της εξαντλητικής δίαιτας να είναι πάντα προσωρινό; Η ψυχική ηρεμία σίγουρα δεν διασφαλίζεται με καμία στερητική προσπάθεια της τελευταίας στιγμής γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιο κιλό που πρέπει να χαθεί, λίγη παραπάνω κυτταρίτιδα και κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ραγάδα.

Φέτος λοιπόν προσπαθήστε να εκτιμήσετε τον εαυτό σας με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του και αν πραγματικά θέλετε να ασχοληθείτε μαζί του, κάντε το με αγάπη, με τους εξής τρόπους:

1) Φροντίστε το σώμα σας όλη τη διάρκεια του χρόνου, όσο περισσότερο μπορείτε.

2) Μην ακολουθείτε εξαντλητικές δίαιτες αλλά φροντίστε το με ένα πρόγραμμα υγιεινής & ισορροπημένης διατροφής, με διάρκεια.

3) Μειώστε το κάπνισμα και την χρήση αλκοολούχων ποτών, αντικαθιστώντας τα με φυσικούς χυμούς, ανθρακούχο νερό & light αναψυκτικά.

4) Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών τροφών & έτοιμου φαγητού, φροντίστε μόνες σας τι θα φάτε, θυμηθείτε ότι η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού μας.

5) Ξαναγνωριστείτε με το σώμα σας. Κάντε μασάζ, βάλτε κρέμες και παρατηρήστε τις ανάγκες και τα ελαττώματά σας.

6) Σηκωθείτε από την ξαπλώστρα: περπάτημα, κολύμπι και ρακέτες θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.

Σκοπός λοιπόν δεν είναι να αποκτήσετε το σώμα που πάντα ονειρεύεστε αλλά να εξασφαλίσετε την ψυχική και σωματική σας υγεία, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.
Πηγή: nutrimed.gr