current views are: 6

2 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση18:13

Χιλιάδες προσλήψεις στην εκπαίδευση ετοιμάζει η κυβέρνηση

Προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Δημοσίευση 18:13’

Προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, θα συγκληθεί διϋπουργική σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών, που θα αφορούν τα έτη 2018 -2020. Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συζητηθούν όλες οι πτυχές της απόφασης. Κατά συνέπεια, μέσα στο τρέχον έτος (2017) πρέπει να πραγματοποιηθεί ο εν λόγω διαγωνισμός, ενώ σχετικές εισηγήσεις έχουν ήδη γίνει από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Οι προσλήψεις αυτές έχουν τη συναίνεση των θεσμών, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού είναι εντός της συμφωνίας προσλήψεις/ αποχωρήσεις, επιπλέον έχουν εξοικονομηθεί πόροι από άλλες πηγές.

Στη δήλωσή του προς το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου επισημαίνει τη «μεγάλη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων είναι δεδομένη. Δεδομένη, επίσης είναι, και η νέα κατάσταση που αποτυπώθηκε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ότι, δηλαδή, οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το 2017, στοχεύουν όχι στη διαχείριση της κρίσης, αλλά στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που μας επιτρέπουν πια οι σαφείς ενδείξεις μιας έστω δειλής αλλά σταθερής αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας».

Παραλλήλως, ο υπουργός Παιδείας υπενθυμίζει ότι «από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση, όταν την ίδια χρονική περίοδο είχαμε πλέον των 30.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας, δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Οι διορισμοί δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ολοένα και περισσότερο βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές, των οποίων την προσφορά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο», σημειώνει εξάλλου προϊδεάζοντας μάλλον και για κάποιες προβλέψεις του διαγωνισμού. 


σχετικα αρθρα