current views are: 11

5 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση11:49

Πώς οδηγήθηκε η Αντιτρομοκρατική στη σύλληψη της Ρούπα – Αρχίζει απεργία πείνας για το παιδί της (φωτό)

Αργά χθες το βράδυ αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση, της Αντιτρομοκρατικής για την σύλληψη, της «νούμερο 1» καταζητούμενης Πόλα Ρούπα. 

Δημοσίευση 11:49’

Αργά χθες το βράδυ αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση, της Αντιτρομοκρατικής για την σύλληψη, της «νούμερο 1» καταζητούμενης Πόλα Ρούπα. 

Αργά χθες το βράδυ αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση, της Αντιτρομοκρατικής για την σύλληψη, της «νούμερο 1» καταζητούμενης Πόλα Ρούπα.

Το ηγετικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα» και «alter ego» του Νίκου Μαζιώτη, εντοπίστηκε και τέθηκε σε παρακολούθηση πριν από 3 ημέρες, στην οικία της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη, εμφανώς αλλαγμένη με κοντά καστανά μαλλιά. Οι Αρχές, είχαν πληροφορίες για την παρουσία της στα νότια προάστια και είχαν εστιάσει εκεί τις έρευνες.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης εντοπίστηκε επίσης η 25χρονη, που συνελήφθη στο Μπραχάμι, η οποία ήταν η μόνη που μπαινόβγαινε στο σπίτι και όπως προέκυψε την βοηθούσε με το παιδί για αυτό άλλωστε δεν κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση αλλά για υπόθαλψη εγκληματία.

Δεν έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής στοιχεία, για το πώς νοικιάστηκε το σπίτι. Ενώ το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή της, μέσα σε ένα τσαντάκι δεν χρησιμοποίησε ποτέ.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ενώ αυτή την ώρα έχει προσαχθή στο Εφετείο και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

(Η Πόλα Ρούπα κατά την μεταγωγή της στο Εφετείο)

Το χρονικό της σύλληψης

Χωρίς αντίσταση συνελήφθη στις 6:10 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής​, με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ, η Πόλα Ρούπα. 

Εκτός από την 48χρονη Ρούπα, συνελήφθη και μια 25χρονη γυναίκα, σε δεύτερη επιχείρηση των Αρχών, στο σπίτι της στο Μπραχάμι, στην οδό Ανανασίου Διάκου, που την υπέθαλπε, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή της σε ληστείες που είχε διαπράξει η Ρούπα σε τράπεζα στη Μαλαισίνα και στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Η Πόλα Ρούπα είχε βρει καταφύγιο σε σπίτι στην οδό Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη. Μαζί της ήταν και το παιδί της. Η εμφάνισή της ήταν εντελώς διαφορετική, αδυνατισμένη και με ξανθά μαλλιά. Στο σπίτι που διέμενε βρέθηκε και ένα όπλο. 

Το who is who της Πόλα Ρούπα

Γεννημένη το 1969 στην Καλαμάτα, η Πόλα Ρούπα έγινε γνωστή στους κύκλους της ασφάλειας το 1995, όταν μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, μετέπειτα αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, συνελήφθη μαζί με 500 ακόμη άτομα, για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, εκεί ήταν άλλωστε που γνώρισε και τον σύντροφό της με τον οποίον συνδέθηκαν ερωτικά και απέκτησαν και έναν γιο.

Ήταν η γυναίκα που έγραφε τα μανιφέστα και τις προκηρύξεις του Ε.Α, είναι η γυναίκα που μετά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, εκτιμάται απο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ πως θέλει να δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα αντάρτικου πόλης.

Η επανεμφάνισή της, τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η ληστεία με λεία 180.000 ευρώ από τράπεζα στην Μαλεσίνα, έφερε την υπογραφή της. Ο λόγος, η επιχείρηση και η διαφυγή όλα συγκλίνουν στο όνομά της. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής  εκτιμούν πως η ληστεία είχε στόχο «να γεμίσει το επαναστατικό ταμείο». Η Πόλα Ρούπα άλλωστε είναι πολύπειρη στο αντάρτικο πόλης, ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα είχε ενεργό συμμετοχή σε 15 επιθέσεις.

Η Ρούπα «εξαφανίστηκε» μαζί με το παιδί της, αμέσως μετά την σύλληψη Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται πως η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, ήταν επικηρυγμένη για 1 εκατ. ευρώ.  

Αρχίζει απεργία πείνας

Απεργία πείνας και δίψας αρχίζει η Πόλα Ρούπα, η οποία εξέδωσε γραπτή δήλωση, που διάβασε η αδελφή της έξω από τη ΓΑΔΑ.

«Ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν τώρα μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι γεγονός», αναφέρει η Πόλα Ρούπα και προσθέτει:

«Όμως το να πολεμούν το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν, να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

 


σχετικα αρθρα