current views are: 4

10 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση13:17

Σύσταση προς τους καταναλωτές να αποφεύγουν άσκοπη κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής

Η κατανάλωση ενέργειας (ηλεκτρικής και φυσικού αερίου) είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα να δημιουργείται στενότητα εφοδιασμού. 

Δημοσίευση 13:17’

Η κατανάλωση ενέργειας (ηλεκτρικής και φυσικού αερίου) είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα να δημιουργείται στενότητα εφοδιασμού. 

Σύσταση προς τους καταναλωτές να αποφεύγουν κάθε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής σήμερα, από τις 18.00 έως τα μεσάνυχτα απηύθυνε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για προληπτικούς όπως επισημαίνει λόγους.

Η κατανάλωση ενέργειας (ηλεκτρικής και φυσικού αερίου) είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα να δημιουργείται στενότητα εφοδιασμού. Ήδη οι αρμόδιοι φορείς απαγόρευσαν τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς όλες τις διασυνδέσεις ενώ είναι σε ετοιμότητα για εφαρμογή σχεδίου περικοπών σε μεγάλους καταναλωτές προκειμένου να αποφευχθούν δυσμενέστερες επιπτώσεις.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συγκάλεσε σήμερα στο ΥΠΕΝ σύσκεψη για το συντονισμό της αδιάλειπτης τροφοδοσίας των καταναλωτών με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, λόγω της αιχμής των καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αρμόδιοι για τη διαχείριση του ομαλού εφοδιασμού του ηλεκτρικού συστήματος.

Το ΥΠΕΝ τονίζει ότι η σύσταση για τη μειωμένη κατανάλωση γίνεται μόνον για προληπτικούς λόγους και ότι όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχίζουν τις σύντονες ενέργειες για να μη διαταραχθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας. Σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία Προμηθέας Gas αναφέρει ότι στις πρόσφατες ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα, συνεισφέρει στον εφοδιασμό της αγοράς με φυσικό αέριο, προμηθεύοντας σημαντικές ποσότητες αερίου, χωρίς τις οποίες θα ήταν αδύνατη η διαχείριση της ενεργειακής κρίσης.


σχετικα αρθρα