current views are: 7

10 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση20:20

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω χιονιά

Η σφοδρή κακοκαιρία των προηγουμένων ημερών θα συνεχιστεί και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πολικές θερμοκρασίες.

Δημοσίευση 20:20’

Η σφοδρή κακοκαιρία των προηγουμένων ημερών θα συνεχιστεί και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πολικές θερμοκρασίες.

Η σφοδρή κακοκαιρία των προηγουμένων ημερών θα συνεχιστεί και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πολικές θερμοκρασίες.

Πολλά σχολεία δεν άνοιξαν τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπως ήταν προγραμματισμένο μετά τις γιορτές, λόγω του χιονιά και του παγετού.

Πολλά όμως είναι τα σχολεία που δεν πρόκειται ούτε σήμερα να ανοίξουν τις πόρτες τους για τους μαθητές, ενώ υπάρχουν δήμοι που έχουν αποφασίσει να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη.

Αναλυτικά τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν:

Αθήνα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο δήμο Αθηναίων, εκτός από πέντε σχολικές μονάδες σε τρία συγκροτήματα, λόγω ειδικών προβλημάτων.  Πρόκεται για τα δημοτικά σχολεία: 14ο, 120ο και 38ο, καθώς και το 24ο Γυμνάσιο και το 24ο Λύκειο.

Δεν θα λειτουργήσουν, επίσης, τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης θα παραμείνουν κλειστά για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας. Στις Δημοτικές Ενότητας Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας οι Παιδικοί Σταθμοί και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στις  9 π.μ.

Στον νομό Αττικής θα παραμείνουν αρκετά σχολεία σχολεία κλειστά σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.  

Εύβοια

Όλα τα σχολεία της Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επκρατούν στο νομό.

Βοιωτία

Λόγω επιδείνωσης του καιρού όλες οι σχολικές μονάδες του νομού Βοιωτίας θα παραμείνουν κλειστές.

Λαμία

Κλειστά, λόγω των καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων.

Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαμιέων ενώ οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετούς Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Αναλυτικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Κλειστά και όλα τα σχολεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς παραμένουν τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού και οι θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες -παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης – είναι χαμηλές. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία (κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο).

Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε στα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά λόγω της δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Κλειστά για τρίτη συνεχή ημέρα θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς οι συνθήκες παγετού έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα συστήματα υδροδότησης των σχολείων.

Στο Ωραιόκαστρο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ. Για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΚΔΑΠ και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) στο Δήμο Λαγκαδά.

Στο Δήμο Δέλτα, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δυτική Μακεδονία

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, με αποφάσεις των δημάρχων.

Δεν θα λειτουργήσουν, επίσης, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους δήμους Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού, Βοϊου, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου.

Δράμα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία των Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με αποφάσεις των αντίστοιχων δημάρχων.

Βέροια

Αναστέλλονται τα μαθήματα για όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βέροιας.

Κιλκίς

Εξαιτίας του ψύχους και της χιονόπτωσης τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του νομού Κιλκίς θα παραμείνουν κλειστά .

Πιερία

Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και των τριών Δήμων της Πιερίας, με απόφαση των Δημάρχων λόγω χιονόπτωσης και παγετού. (Δήμος Κατερίνης, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού).

Πέλλα

Οι σχολικές μονάδες των Δήμων Εδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλλας θα παραμείνουν κλειστές, με αποφάσεις των αντίστοιχων Δήμων.

Βέροια

Τα σχολεία του Δήμου Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας θα παραμείνουν κλειστά.

Ξάνθη

Σύμφωνα με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν στις 11-01-2017 κλειστά.

Σέρρες

Λόγω των συνεχιζόμενων  δυσμενών καιρικών συνθηκών και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των μαθητών, οι Σχολικές Μονάδες  των Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα παραμείνουν κλειστές . Οι  Σχολικές Μονάδες  του Δήμου Ν. Ζίχνης  Σερρών θα παραμείνουν κλειστές και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. 

Ιωάννινα  

Στο δήμο Ιωαννιτών, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί. Επίσης δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας Πωγωνίου και Βορείων Τζουμέρκων.  

Στο νομό Θεσπρωτίας τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και στους τρεις δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών. Στην Πάργα, επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.  

Στην ορεινή ‘Αρτα, λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων στους δήμους Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραϊσκάκη θα είναι κλειστά τα σχολεία, ενώ θα εκτιμηθεί η κατάσταση και για την επόμενη ημέρα.

Αχαΐα

Αναστέλλεται η λειτουργία στα σχολεία: Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου, Νηπιαγωγείο Σελλών, Δημοτικό Σχολείο Σελλών, 65ο Νηπιαγωγείο  (περιοχή Βούντενης), 59ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Βούντενης), Δημοτικό Καλλιθέας, Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, Δημοτικό Αγ. Βασιλείου, Νηπιαγωγείο Αγ. Βασιλείου, Δημοτικό Δρεπάνου, Νηπιαγωγείο Δρεπάνου, Δημοτικό Αραχωβιτίκων, Νηπιαγωγείο Αραχωβιτίκων, Δημοτικό Ψαθοπύργου, Νηπιαγωγείο Ψαθοπύργου.

Στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσει η λειτουργία στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας, καθώς και στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας. 

Ακόμη, κλειστά για τρίτη ημέρα θα μείνουν τα σχολεία στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. 

Στο δήμο δυτικής Αχαΐας, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στις κοινότητες Πηγάδια Σαντομέρι, Πόρτες, Μιχόι, Βελιτσές, Σπάτα και Μαζαράκι, ενώ στο δήμο Ερυμάνθου θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία. 

Στο δήμο Αγρινίου, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου και Σκουτεράς. 

Βόλος

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης αύριο, θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου Βόλου

Αγιά Λάρισας

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Σχολεία του Δήμου Αγιάς, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κόρινθος

Κλειστές οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστινης, στον Δήμο Σικυωνιών, στο Δήμο Βέλου – Βόχας (και την Πέμπτη), στον Δήμο Νεμέας, στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και στο Δήμο Κορινθίων.

Μυτιλήνη

Κλειστά για τρίτη συνεχή μέρα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου και της Λήμνου. 

Επίσης, στην Ικαρία δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στη Σάμο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.

Ζάκυνθος

Δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του νησιού, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ζακύνθου.

Κέρκυρα

Κλειστά τα σχολεία στη Μέση και Βόρεια Κέρκυρα, μετά από απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Νικολέτας Πανδή.

Ρέθυμνο  

Θα ξαναχτυπήσει κανονικά το κουδούνι στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Ρεθύμνου, πλην των σχολείων Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ρουσοσπιτίου, Αρμένων Γωνιάς και Αργυρούπολης καθώς και τα Νηπιαγωγεία Κυριάνας και Γάλλου.

 Χανιά

Κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου

 


σχετικα αρθρα