current views are: 5

10 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση19:27

Δείτε τα βίντεο που κατέθεσαν οι Τούρκοι Αξιωματικοί στον Άρειο Πάγο

Σήμερα, η Εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, εισηγήθηκε για την μη έκδοση των δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, 

Δημοσίευση 19:27’

Σήμερα, η Εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, εισηγήθηκε για την μη έκδοση των δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, 

Τη μη έκδοση των δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών εισηγήθηκε σήμερα η  Εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, ενώ οι αρεοπαγίτες επιφυλάχτηκαν να εκδώσουν την απόφασή τους ως προς τους συγκεκριμένους αξιωματικούς λίγες μέρες μετά, στις 23 Ιανουαρίου.

Οι δικηγόροι των δυο αξιωματούχων κ.Μυλωνόπουλος και κ.Ζέλιος προσπάθησαν ν αναδείξουν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αξιωματικοί στην Τουρκία, σε περίπτωση που το Δικαστήριο αποφασίσει την έκδοση τους.

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι των αξιωματικών, η Δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι καθοδηγούμενη και οι δικαστές εκτελούν εντολές. «Στην Τουρκία κατεβάζουν τους δικαστές από την έδρα» ήταν το επιχείρημά τους. Έπειτα από άδεια των αρεοπαγιτών προβλήθηκαν στη δικαστική αίθουσα βίντεο, που καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.

Στο πρώτο βίντεο καταγράφεται το τι δέχονται οι δικαστές από το καθεστώς της Τουρκίας, όπου τους κατεβάζουν από τις έδρες των δικαστηρίων και τους οδηγούν, συνοδεία αστυνομικών, σε μικρό πούλμαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ενώ στο δεύτερο βίντεο προβάλλεται το ελικόπτερο με το οποίο, οι δικηγόροι των δύο αξιωματικών, επιχείρησαν να καταδείξουν ότι κινδύνευαν οι ζωές των πελατών τους μετά το πραξικόπημα και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω.

 


σχετικα αρθρα