Η αναρχική ομάδα «Επαναστατική Αντεπίθεση» ανέλαβε με προκήρυξη που ανήρτησε σε σελίδα αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια σε μέλη της Επιτροπής Σοφών.

Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στην Επιτροπή Σοφών για το ασφαλιστικό που «συγκροτήθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντως, μετά από απόφαση στις 21 Αυγούστου 2015 του τότευπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου. Αποτελείται από συνολικά 12 άτομα καθηγητές-τριες πανεπιστημίων, εργατολόγους, μέλη δεξαμενών σκέψης, δικαστικούς διαφόρων τομέων και βαθμίδων, εκπροσώπους εργοδοτικών οργανώσεων».

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο γραφείο της δικηγόρου Αθηνάς Πετρόγλου στις 23 Δεκεμβρίου στην οδό Βησσαρίωνος, καθώς και την επίθεση στο σπίτι της προέδρου Εθνικής αναλογιτικής αρχής, Ευφοσύνης Κουσκουνά στην οδό Τραυλαντώνη στα Πατήσια στις 2 Ιανουαρίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 04/01/2017 στο γραφείο του Δημήτριου Μπούρλου, εργατολόγου και εκδότη του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ», στην οδο Ναυαρίνου 15 στα Εξάρχεια, τον οποίον χαρακτηρίζουν, «κατεξοχήν φιγούρα του τηλεμαϊντανου, καθώς εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά πάνελ με την υποτιθέμενη κατανόηση για τα πάθη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ενώ μάταια προσπαθεί να πείσει πως δεν συμφωνεί με την προωθούμενη νομοθεσία».

Τέλος αναλαμβάνουν τη ευθύνη για τα γκαζάκια στα γραφεία του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου στην οδό Ακαδημίας 43 στο κέντρο της Αθήνας, στο όποιο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Ξενοφών Κοντιάδης.