Ταυτοποίησαν το όπλο της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη η οποία σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα από δύο άτομα.

Όπως προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε κάλυκες καθώς και μεταλλικά θραύσματα των σφαιρών, που βρέθηκαν στο χώρο ένοπλης επίθεσης, κατά των αστυνομικών, προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο τύπου 7,62 mm Κalashnikov) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ
  • Στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Την ευθύνη των συγκεκριμένων επιθέσεων είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Καρέ καρέ η επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη 

Καρέ καρέ από βίντεο κλειστού κυκλώματος έχει καταγραφεί η επίθεση του αγνώστου που τα ξημερώματα της Τρίτης πυροβόλησε 3 φορές με Καλάσνικοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο δράστης φέρεται να φοράει σκούρα ρούχα, σκούφος και να έχει κρύψει το όπλο κάτω από το μπουφάν του.

Ο δράστης εμφανίζεται να κινείται πεζός από την Αραχώβης και να περνάει κάθετα, με απόλυτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την οδό Τρικούπη. Στάθηκε απέναντι από την κλούβα και στόχευσε κατά του πρώτου αστυνομικού που επιχείρησε να βγει από την κλούβα. Ο αστυνομικός αιφνιδιάστηκε και έπεσε στο έδαφος, με τον δράστη, σύμφωνα με εκτιμήσεις να πιστεύει ότι τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια πυροβόλησε δυο ακόμη φορές κατά της κλούβας και διέφυγε προς την πλατεία Εξαρχείων.

Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο κατά την κατάθεση του για την παρουσία ενός ακόμη ατόμου, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τον ένοπλο με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως πιθανότατα έπαιζε τον ρόλο της ομάδας υποστήριξης