current views are: 7

12 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση11:10

Συζητήθηκε η αγωγή Καμμένου κατά Πετρουλάκη

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή που έχει καταθέσει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος στρέφεται  κατά της ιστοσελίδας Protagon.

Δημοσίευση 11:10’

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή που έχει καταθέσει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος στρέφεται  κατά της ιστοσελίδας Protagon.

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή που έχει καταθέσει ο Υπουργός  Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος στρέφεται κατά της ιστοσελίδας Protagon.

Με αυτήν διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που υποστηρίζει ότι προκλήθηκε στο πρόσωπό του μετά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του άρθρου του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο “Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγωγή στρέφεται και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Το διεκδικούμενο ποσό αρχικά με την υποβολή της αγωγής είχε προσδιοριστεί στα  2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της διαδικασίας περιορίστηκε στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του ενάγοντος ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας ο οποίος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που αφορούν στο πρόσωπο του Υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ περιλαμβάνονται “συκοφαντικές και εξοντωτικές” αναφορές.

Από την πλευρά των εναγόμενων κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για “σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών”, τονίζοντας ότι “η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα”.

Σε δηλώσεις του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης ανέφερε ότι τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, ότι ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής.

Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι “ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών κα συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την Κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης“.

Οι δικαστές αφού άκουσαν τις απόψεις και των δύο πλευρών επιφυλάχθηκαν να εκδώσουν την απόφασή τους.


σχετικα αρθρα