Την ανάγκη διασφάλισης ενδονησιωτικών διασυνδέσεων αφενός με αξιόπιστα πλοία και αφετέρου για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, ζήτησαν οι ξενοδόχοι της Νάξου από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνάντησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που διεξήχθη στο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Νάξου, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Μαργαρίτης, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το πρόβλημα της "άγρας πελατών" και θέματα διαμόρφωσης της ταυτότητας των προορισμών.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης προς την κατεύθυνση ανέλιξης των οικονομικών μεγεθών της νήσου μέσα από τον τουρισμό, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο από πλευράς τουριστικών παραγόντων η καταγραφή των συνεισφοράς του τουριστικού κλάδου στα οικονομικά μεγέθη της Νάξου και ακολούθως η χάραξη στρατηγικής προβολής της νήσου. Ταυτόχρονα, έγινε παρουσίαση των γενικών αρχών του προγράμματος "Ελληνικό Πρωινό" του ΞΕΕ, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Νάξο, ως έδρα υψηλής παραγωγής τοπικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Κολέτσος, έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις στους ξενοδόχους για δράσεις προβολής της νήσου, οι οποίες, όπως τόνισε, οφείλουν να είναι στοχευμένες με ειδικό βάρος στην ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από τα πολυποίκιλα πλεονεκτήματα της Νάξου. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο ΕΟΤ θα είναι αρωγός και καθοδηγητής στον τομέα του μάρκετινγκ μέσω των γραφείων του εξωτερικού.