Σε στάσεις εργασίας, που έχουν ως συνέπεια την ακύρωση των παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο θέατρο, αντιδρώντας στην εξομοίωση του φορέα με το καθεστώς των ΔΕΚΟ και την περικοπή των εκτός έδρας αποζημιώσεών τους. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν κατά τις ημέρες διεξαγωγής των παραστάσεων, δηλαδή στις 8 και 9 Ιουλίου, από τις 8 ως τις 11 το βράδυ. Η κινητοποίηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι επετειακές - για τα 50 χρόνια του ΚΘΒΕ- παραστάσεις «Μικρά Διονύσια», στην Επίδαυρο.

 Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποίηση πήραν οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο ήλπιζαν ότι το θέμα θα επιλυθεί στη συνάντηση που είχε την επομένη ο υπουργός Οικονομικών με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Εθνικού και του Κρατικού Θεάτρου.

«Από όσο ενημερωθήκαμε, ο υπουργός Οικονομικών βλέπει θετικά τα αιτήματά μας και πιστεύουμε ότι μπορεί να καταλάβει τα προβλήματά μας, ωστόσο με απλές διαβεβαιώσεις δεν μπορούμε να πειστούμε. Για το λόγο αυτό ηθοποιοί και πάσης φύσεως εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις τις ημέρες διεξαγωγής των παραστάσεων στην Επίδαυρο», ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΘΒΕ, Στέλλα Φαρμάκη.

 Όσον αφορά στους υπόλοιπους σταθμούς της περιοδείας του Κρατικού, η πρόεδρος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ, Νεφέλη Ανθοπούλου, διευκρίνισε πως για την ώρα δεν έχει παρθεί απόφαση, ενώ οι μελλοντικές κινήσεις τους θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι ο θίασος του Κρατικού Θεάτρου επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στην Επίδαυρο για τις πρόβες και τις παραστάσεις.