current views are: 7

17 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση20:52

Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων διαβεβαιώνει το Λαϊκό

 Την απάντηση του στις καταγγελίες του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών περί έλλειψης φαρμάκων και υλικών στο Λαϊκό νοσοκομείο, δίνει μέσω ανακοίνωσης του ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηρακλής Χαρμανίδης.

Δημοσίευση 20:52’

 Την απάντηση του στις καταγγελίες του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών περί έλλειψης φαρμάκων και υλικών στο Λαϊκό νοσοκομείο, δίνει μέσω ανακοίνωσης του ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηρακλής Χαρμανίδης.

 Την απάντηση του στις καταγγελίες του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών περί έλλειψης φαρμάκων και υλικών στο Λαϊκό νοσοκομείο, δίνει μέσω ανακοίνωσης του ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηρακλής Χαρμανίδης.

Ο κ. Χαρμανίδης διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης στο νοσοκομείο το οποίο εκτελεί ομαλά τον προϋπολογισμό του.

 Η ανακοίνωση του διοικητή:

“Το Γ.Ν.Α. Λαϊκό, εκτελώντας ομαλά τον προϋπολογισμό του και χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα χρηματοδότησης, έχει προμηθευτεί και διαθέτει όλα τα φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του και τη φροντίδα των ασθενών.

Στο Λαϊκό νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε από τις 2/1/2017 έως και τις 8/1/2017, όπως κάθε χρόνο, η προγραμματισμένη ετήσια διαδικασία απογραφής φαρμάκων και υλικών. Κατά τη διάρκεια της απογραφής τυχόν παραγγελίες πραγματοποιούνται με δελτία αποστολής.

Η αδυναμία συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, αποκλειστικής αντιπροσώπου συγκεκριμένων ογκολογικών φαρμάκων, να ανταποκριθεί στο αίτημα του νοσοκομείου για προμήθεια των ανωτέρω φαρμάκων με δελτία αποστολής οδήγησε στην αναβολή των ογκολογικών θεραπειών της Δευτέρας 9/1/2017 για περιορισμένο αριθμό ασθενών.

Στην εταιρεία δόθηκε η επιλογή να παραδώσει τα εν λόγω φάρμακα είτε την Πέμπτη 5/1/2017 είτε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 9/1/2017, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, οπότε και θα ετίθετο εκ νέου σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.

Οι αναβληθείσες θεραπείες της Δευτέρας 9/1/2017 πραγματοποιήθηκαν τμηματικά κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, Τρίτη 10/1, Τετάρτη 11/1 και Πέμπτη12/1. Οι προγραμματισμένες θεραπείες της Τρίτης 10/1, Τετάρτης 11/1 και Πέμπτης 12/1 πραγματοποιήθηκαν κανονικά.”


σχετικα αρθρα