Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζητούν την επίλυση της μη πληρωμής του Εφάπαξ και την άμεση αντιμετώπιση-πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων που οφείλονται στη μη τήρηση των όσων η σχετική νομοθεσία προβλέπει.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι τοποθέτησαν, συμβολικά, για όλους εκείνους που έχασαν την ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα, ένα φέρετρο έξω από την πόρτα του υπουργείου Εργασίας στο οποίο γράφουν «όχι άλλοι νεκροί στον βωμό της αδιαφορίας του κράτους».

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγόρησε τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών για αδιαφορία ασυνέπεια και μη τήρηση των δεσμεύσεών τους, όπως είπε.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, όπου του έθεσαν τα αιτήματά τους. 

Για το θέμα των εργατικών ατυχημάτων, τους διαβεβαίωσε ότι όσο περνάει από το χέρι τους, θα κάνουν μηνυτήριες αναφορές σε όποιον δεν εφαρμόζει τον νόμο.

Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στην Βουλή. Εκεί ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.