current views are: 1

21 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση20:40

Στην… δικαιοσύνη οι κλέφτες που επιχείρησαν να σκοτώσουν δύο ηλικιωμένους

Τον δρόμο της… δικαιοσύνης ανηφορίζουν οι δύο δράστες που έκλεψαν, φίμωσαν και επιχείρησαν να σκοτώσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στον Φουρνέ Χανίων.

Δημοσίευση 20:40’

Τον δρόμο της… δικαιοσύνης ανηφορίζουν οι δύο δράστες που έκλεψαν, φίμωσαν και επιχείρησαν να σκοτώσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στον Φουρνέ Χανίων.

Τον δρόμο της… δικαιοσύνης ανηφορίζουν οι δύο δράστες που έκλεψαν, φίμωσαν και επιχείρησαν να σκοτώσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στον Φουρνέ Χανίων.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι δύο δράστες – ηλικίας 32 και 36 χρόνων – που κατάγονται από την Αλβανία συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές του τόπου έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα.

Σήμερα οι δύο δράστες οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες

Οι δύο δράστες (ηλικίας 32 και 36 χρόνων) που κατάγονται από την Αλβανία φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την ληστεία του ηλικιωμένου ζευγαριού (81χρονη και 88χρονος).

Μάλιστα, ο ένας εκ των δραστών, παλαιότερα εργαζόταν στο σπίτι του ζευγαριού και φαίνεται ότι γνώριζε τα κατατόπια.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας οι δύο δράστες φορώντας κουκούλες στο πρόσωπο εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού, ακινητοποίησαν και τους δύο, τους έδεσαν με σύρμα πισθάγκωνα και στη συνέχεια τους φίμωσαν με ένα ύφασμα που κρατούσαν μαζί τους.

Αμέσως μετά ανενόχλητοι και ανεμπόδιστοι έκαναν το σπίτι «φύλλο και φτερό» κι έκλεψαν από μέσα χρήματα, έναν χρυσό σταυρό, μία βέρα και άλλα τιμαλφή συνολικής αξίας 1.200 ευρώ.

Στη συνέχεια πήραν τα κινητά τηλέφωνα και των δύο θυμάτων, ξήλωσαν το σταθερό, άνοιξαν την παροχή του υγραερίου, κλείδωσαν πόρτες και παράθυρα κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το skype τους… έσωσε την ζωή

Για καλή τύχη του ζευγαριού η 81χρονη κατάφερε και αποδεσμεύτηκε από τα σύρματα που την είχαν δέσει και άνοιξε το λάπτοπ που υπήρχε στο σπίτι και κάλεσε – μέσω skype – συγγενικό της πρόσωπο που μένει στην Αυστραλία.

Του εξήγησε τι είχε συμβεί κι εκείνος με την σειρά του τηλεφώνησε έναν από τους γιους του ζευγαριού που έσπευσε στο σπίτι και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών και την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κατά την διάρκεια της πρώτης αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των ηλικιωμένων συλλέχθηκαν τα στοιχεία και άρχισε η ανάλυσή τους. Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά ήταν και το κομμάτι ύφασμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για να φιμώσουν το ζευγάρι.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων με δύο όμως άτομα να δείχνουν αποπροσανατολιστική συμπεριφορά ενώ έπεφταν και σε αντιφάσεις. Αυτό οδήγησε τους αστυνομικούς να κάνουν έλεγχο στα σπίτια τους όπου βρήκαν ένα ύφασμα το οποίο σε πρώτο χρόνο έμοιαζε με εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί για να φιμωθεί το ζευγάρι.

Αμέσως οι αστυνομικοί βρήκαν τους δύο αυτούς υπόπτους οι οποίοι τελικώς ομολόγησαν τις πράξεις τους

Μάλιστα κατά την δεύτερη έρευνα των αρχών στο σπίτι των δραστών βρήκαν μέσα σε τενεκέ με λάδι τα χρήματα και τα τιμαλφή του ηλικιωμένου ζευγαριού τα οποία και επιστράφηκαν.


σχετικα αρθρα