Προ των πυλών είναι η κατάθεση του νέου μισθολογίου, που αναμένμεται να φέρει μεγάλες ανατροπές στη «τσέπη» εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το ενιαίο μισθολόγιο, που σύμφωνα με πληροφορίες εξέτασαν χθες οι υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Ρέππας, θα πρέπει μέσα στον να γίνει νόμος του κράτους, ενώ σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί σε βάθος τριετίας.

Ο κ. Βενιζέλος  συμφώνησε με τον κ. Ρέππα για επίσπευση του νομοσχεδίου το οποίο θα προβλέπει μείωση των  μισθών στο Δημόσιο, περικοπή περίπου 100 επιδομάτων, αλλά και ωριμάνσεις ανά 5ετία και όχι ανά διετία που είναι σήμερα, πράγμα που σημαίνει μείωση στον πραγματικό μισθό έως και 10%.

Βασική αρχή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι η ίση αμοιβή για ίδια δουλειά, ασχέτως του  φορέα ή του υπουργείου όπου ανήκει κάποιος, ενώ θα υπάρξει και σταδιακή σύγκλιση των μισθών στον δημόσιο τομέα με αυτούς του ιδιωτικού. 

Με το νέο μισθολόγιο θα διατηρηθούν μόνο το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα θέσης, τα επιδόματα σπουδών (μεταπτυχιακού, διδακτορικού τίτλου) και το πριμ παραγωγικότητας  το οποίο θα συνδεθεί με ομαδικούς  και ατομικούς στόχους και  θα αποδίδεται ύστερα από αξιολόγηση. 

Από την άλλη πλευρά, σειρά περικοπών επιδομάτων προβλέπονται στον βασικό μισθό μέρος των γενικών επιδομάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως δεδομένο θεωρείται πως ο μισθός των νεοπροσλαμβανομένων  θα είναι ίδιος με αυτόν που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στον ιδιωτικό τομέα.

Τα ειδικά μισθολόγια θα διατηρηθούν, αλλά θα προσαρμοστούν στη νέα λογική του ενιαίου μισθολογίου προκειμένου να αμβλυνθούν ανισότητες μεταξύ υπαλλήλων ίδιων προσόντων. Είναι σαφές ότι όσοι συμμετέχουν σε ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, καθηγητές κ.τ.λ.) θα διατηρήσουν σειρά επιδομάτων, αλλά θα αναπροσαρμοστούν οι μισθοί υπαλλήλων που μπορούν να συγκριθούν με συναδέλφους τους άλλων υπουργείων.