current views are: 9

26 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση15:08

Δεν άρεσε στα τουρκικά ΜΜΕ το «όχι» του Αρείου Πάγου για τους «8»

Πρώτη είδηση αποτελεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το ιστορικό «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. 

Δημοσίευση 15:08’

Πρώτη είδηση αποτελεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το ιστορικό «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. 

Πρώτη είδηση αποτελεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το ιστορικό «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει στο ρεπορτάζ της η Sabah την απόφαση του Άρειου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί.

«Στις 15 Ιουλίου οκτώ πραξικοπηματίες της FETO πέταξαν με ελικόπτερο που ανήκει στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελλάδα. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πήραν πίσω το ελικόπτερο, η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να εκδοθούν οι «προδότες», όμως σήμερα ελληνικό δικαστήριο απέρριψε αυτό το αίτημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα Haberturk χαρακτηρίζει την απόφαση «σοκ» και σημειώνει:«Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους οκτώ πραξικοπηματίες. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μη στείλει πίσω στην Τουρκία τους οκτώ στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μια μέρα μετά το πραξικόπημα που έκανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν».

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι το αίτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών για πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα θα συζητηθεί τον προσεχή Μάρτιο.

«H Ελλάδα δεν επιστρέφει τους φυγάδες στρατιωτικούς του πραξικοπήματος», γράφει η Milliyet


σχετικα αρθρα