current views are: 7

28 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση13:47

Ένταση ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ στην Εγνατία Οδό: Κλειστή από το μεσημέρι η Εθνική Θεσσαλονίκης – Σερρών

Τον δρόμο των αγροτών και των κτηνοτρόφων των Σερρών στην Εγνατία οδό, αλλά και στον Στρυμόνα εμπόδισαν σήμερα οι αστυνομικοί, ενώ τους σταμάτησαν σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο Προμαχώνα.

Δημοσίευση 13:47’

Τον δρόμο των αγροτών και των κτηνοτρόφων των Σερρών στην Εγνατία οδό, αλλά και στον Στρυμόνα εμπόδισαν σήμερα οι αστυνομικοί, ενώ τους σταμάτησαν σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο Προμαχώνα.

Τον δρόμο των αγροτών και των κτηνοτρόφων των Σερρών στην Εγνατία οδό, αλλά και στον Στρυμόνα εμπόδισαν σήμερα οι αστυνομικοί, ενώ τους σταμάτησαν σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο Προμαχώνα.

Την ίδια στιγμή, κλειστή παραμένει από τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω απο το Λευκώνα, αφού στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, που “δεν πρόκειται να μετακινηθούμε απο το οδόστρωμα, εκτός και φύγουν οι διμοιρίες απο το οδόστρωμα και μας επιτρέψουν να πάμε Προμαχώνα”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Στέργιος Λίτος.

Υπενθυμίζεται ότι οι βούλγαροι ευρωβουλευτές ψήφισαν θέση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας.

Οι ευρωβουλευτές αναφέρονται στην πρόθεση των Ελλήνων αγροτών να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις ενέργειές τους είναι οι βουλγαρικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους τομείς των εμπορίου, τουρισμού και της ελαφράς βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του περασμένου έτους, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών, αναγκάστηκαν να περάσουν μέρες εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και χωρίς την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής στη μέση του χειμώνα, υπενθύμισαν οι Bούλγαροι ευρωβουλευτές.

Κλειστή για δύο ώρες η Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, μετά από αποκλεισμό που πραγματοποιούν οι αγρότες από τις 16:00 μέχρι τις 18:00.

Οι αγρότες με τον αποκλεισμό και του ρεύματος προς τη Θεσσαλονίκη, επιδιώκουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και αυξήσουν, όπως έχουν δηλώσει, την πίεση προς την κυβέρνηση.
 
Σήμερα έφτασαν στο μπλόκο κυρίως αγροτικά μηχανήματα από Καρδίτσα και Φάρσαλα με τους αγρότες να δηλώνουν πως η ενίσχυση του μπλόκου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Οι αγρότες επιδιώκουν επίσης και τον συντονισμό των μπλόκων που στηρίζουν το πλαίσιο αιτημάτων της πανελλαδικής Επιτροπής του μπλόκου.

 


σχετικα αρθρα