Την πτώχευση της χώρας φοβόταν, από... τρωκτικά τελικά την έπαθε ένας συνταξιούχος στην Κρήτη, αφού είδε τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται! Ο άνδρας από χωριό του δήμου Τυλίσου παρασύρθηκε -όπως και πολλοί άλλοι από τις φήμες περί χρεοκοπίας και έκανε ανάληψη όλων των χρημάτων που είχε στην τράπεζα, για να τα σώσει όμως η κρυψώνα που βρήκε αποδείχθηκε μοιραία.

Ο συνταξιούχος, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της «Νέας Κρήτης» τοποθέτησε προσεκτικά τα 50.000 ευρώ που είχε συγκεντρώσει από κόπους μιας ζωής και το εφάπαξ που πήρε μετά τη συνταξιοδότησή του σε μια θυρίδα όχι τράπεζας, αλλά αυτοσχέδιας, στον τοίχο του υπογείου του, σαν εκείνες που υπάρχουν σε όλα τα παλιά σπίτια και χρησίμευαν για την αποθήκευση κυρίως τροφίμων. Έκλεισε την πρόσβαση με μια πέτρα και φρόντισε να τη σοβαντίσει για να μη φαίνεται το άνοιγμα.

Δε φανταζόταν όμως ότι οι ποντικοί, που ως γνωστόν έχουν μεγάλη αδυναμία σε οτιδήποτε χάρτινο, θα αντιλαμβάνονταν την ύπρξη των χαρτονομισμάτων σε αυτή που ο συνταξιούχος θεωρούσε, λανθασμένα όπως αποδείχτηκε, ασφαλή θέση. Έτσι έπιασαν δουλειά μασουλώντας τα χρήματα. Όταν κάποια στιγμή ο άνδρας άνοιξε τη θυρίδα για να πάρει μερικά χρήματα που χρειαζόταν έπαθε το σοκ της ζωής του, καθώς είδε τα χαρτονομίσματα μασουλημένα σχεδόν ολοκληρωτικά.

Πανικόβλητος έτρεξε στην τράπεζα, για να διαπιστώσει ότι από τα 50.000 ευρώ το μόνο ποσό που κατάφερε να διασωθεί ήταν μόλις 5.000! Όλα τα υπόλοιπα είχαν φαγωθεί κυριολεκτικά από επιδέξιους ποντικούς που είδαν σε αυτά το μέσον για να φτιάξουν τη φωλιά τους!
TAGS