ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητική αντίδραση Μπερίσα μετά την τιμωρία των επτά στρατιωτών

Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2017, 22:48 / Ανανεώθηκε 31 Ιανουαρίου 2017, 00:00
Facebook Twitter Whatsapp

To «ηφαίστειο» στις ελληνοαλβανικές σχέσεις άρχισε να κοχλάζει με αφορμή το περιστατικό των επτά φαντάρων στο Μεσολόγγι, η περίπτωση των οποίων απ’ ότι φαίνεται άνοιξε τον ασκό του Αιόλου μεταξύ των δυο χωρών.

Την έντονη αντίδραση του για την ποινή που έλαβαν οι επτά φαντάροι αλβανικής καταγωγής στο Μεσολόγγι εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Με ανάρτηση του στο facebook ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας,χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρη εχθρότητα προς το αλβανικό έθνος την απόφαση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας να τιμωρήσει τους επτά στρατιώτες με 60 ημέρες φυλάκιση.

Μάλιστα ο Μπερίσα δεν δίστασε με δηλώσεις του στο αλβανικό κοινοβούλιο να καλέσει τον αλβανικό λαό να ξεσηκωθεί, υποστηρίζοντας ότι όπου υπάρχει Αλβανός στα Βαλκάνια θα πρέπει να προστατεύσει την περιουσία του, κάνοντας σαφή υπαινιγμό για την Μεγάλη Αλβανία.

Χαρακτηριστικό της έκρυθμης κατάστασης που κυριαρχεί στην γείτονα χώρα είναι το μπαράζ δημοσιευμάτων που επιτίθενται στην Ελλάδα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κατά την διάρκεια της ΕΔΕ που έγινε για τους νεοσύλλεκτους με τον αλβανικό αετό διαπιστώθηκε ότι το 60% του στρατοπέδου αποτελείται από Αλβανούς δεύτερης γενιάς.