Παραδόθηκε στον υπουργό Εργασίας το πόρισμα για τα βαρέα και ανθυγιεινά


Το πόρισμα της Διαρκούς Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα παραδόθηκε την Τρίτη στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην οποία παρέστη και ο ίδιος ο υπουργός. Στο συγκεκριμένο πόρισμα περιγράφονται τα κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής με τα οποία θα διαμορφωθεί η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η επιτροπή συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κουτρουμάνη να συζητήσει εντός των επόμενων 10 ημερών ενδεικτική λίστα που θα εισηγηθεί στην επιτροπή η ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εργασίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Η πρόταση των εμπειρογνωμόνων θα διαμορφωθεί με βάση το πόρισμα, την διεθνή εμπειρία και αξιοποίηση των μέχρι σήμερα μελετών.

Μέχρι τις 20 Ιουλίου και μέσα από τις συνεχείς συνεδριάσεις η επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της για την εφαρμογή της νέας λίστας.

Επισημαίνεται ότι η τελική απόφαση θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, αφού προηγηθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο