Το πόρισμα της Διαρκούς Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα παραδόθηκε την Τρίτη στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην οποία παρέστη και ο ίδιος ο υπουργός. Στο συγκεκριμένο πόρισμα περιγράφονται τα κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής με τα οποία θα διαμορφωθεί η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η επιτροπή συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κουτρουμάνη να συζητήσει εντός των επόμενων 10 ημερών ενδεικτική λίστα που θα εισηγηθεί στην επιτροπή η ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εργασίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Η πρόταση των εμπειρογνωμόνων θα διαμορφωθεί με βάση το πόρισμα, την διεθνή εμπειρία και αξιοποίηση των μέχρι σήμερα μελετών.

Μέχρι τις 20 Ιουλίου και μέσα από τις συνεχείς συνεδριάσεις η επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της για την εφαρμογή της νέας λίστας.

Επισημαίνεται ότι η τελική απόφαση θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, αφού προηγηθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.