Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στην Ηρώδου Αττικού, όταν μια ομάδα 30 απλήρωτων καθαριστριών του ΟΣΥ προσπάθησε να προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχικά τις καθαρίστριες εμπόδισαν γυναίκες αστυνομικοί όταν όμως η ένταση αυξήθηκε εμφανίστηκαν άνδρες των ΜΑΤ που έκαναν «φράγμο» μπροστά από τις διαδηλώτριες.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι αστυνομικοί και ΜΑΤ, μια ομάδα καθαριστριών κατάφερε να περάσει προς το Μαξίμου για να διαδηλώσει. 

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Οι καθαρίστριες του ΟΣΥ διεκδικούν μισθούς έξι μηνών και σύμφωνα με πληροφορίες φώναζαν: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

«Με τα χρήματα αυτά στηρίζω την οικογένειά μου. Παλεύουμε για τα λεφτά μας και για τις συμβάσεις» δήλωσε μια από τις καθαρίστριες.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιούνται γυναίκες αστυνομικοί για να εμποδίσουν διαμαρτυρία προς το Μαξίμου. Η πρώτη ήταν στη διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 

Οι καθαρίστριες είδαν τον κ. Βερναδάκη ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα τηλεφωνήσει στον ΟΣΥ προκειμένου να πληρωθούν τους μήνες που είναι απλήρωτες, ενώ υπογράμμισε πως το θέμα της μονιμοποίησης τους θα προχωρήσει κανονικά.