Στην… ψηφιακή εποχή εισέρχεται δυναμικά η εκκλησία και μάλιστα με τις ευλογίες του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς ή στα κινητά τους πιστοποιητικά όπως άδειες γάμου, τέλεσης βάπτισης, υπεύθυνες δηλώσεις. Η διαδικασία θα γίνεται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως μέσα από ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα ανοίξουν στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Εκατοντάδες ιερωμένοι όλων των βαθμίδων έχουν ήδη περάσει εντατικά σεμινάρια εκπαίδευσης για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ήδη η ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει αναβαθμιστεί, με ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξασφαλίσουν τα χαρτιά που χρειάζονται αλλά και να κάνουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν πληροφορίες για κάθε τους απορία και ανάγκη.

Help desk

Στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής υπάρχει πλέον ένα ειδικό section, ένα ηλεκτρονικό help desk, όπου οι πολίτες μπορούν να βρίσκουν μόνοι τους τις απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το μυστήριο του γάμου, της βάπτισης.

Μάλιστα, σύντομα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτή θα συνδεθεί με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με το σύστημα Taxis, προκειμένου να είναι πιστοποιημένοι οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Επίσης θα υπάρξει σύζευξη και με άλλες πλατφόρμες του δημοσίου, το Ληξιαρχείο, το Δημοτολόγιο.